Premis Recercat

Nom del premiat Institut d'Estudis Penedesencs
Modalitat El premi RECERCAT a una entitat Any 2007
Descripció L’Institut d’Estudis Penedesencs fou fundat el 1977, com una entitat cultural, i té com objectius la investigació, l’estudi i la divulgació de la història, l’art, el folklore, la literatura, la toponímia, la geografia, les ciències naturals i l’arqueologia, entre altres. El marc de desenvolupament de les activitats és el de l’àmbit territorial del Penedès històric, que correspon a les comarques administratives de l’Alt Penedès, el Baix Penedès , el Garraf i el seu entorn.

L’any 1976, amb motiu de complir-se el cinquantenari de la primera exposició d’art del Penedès, que tanta empremta deixà en la cultura penedesenca, un grup d’estudiosos penedesencs estava preparant una convocatòria, una crida, per la creació d’un centre d’estudis que aplegués les tres comarques. Finalment, el 15 maig de 1977 es va fer l’acte de constitució de l’Institut d'Estudis Penedesencs al Castell de Sant Martí Sarroca.

Actualment, és una entitat de gran dinamisme que amb multiplicitat de projectes i activitats anuals que actua com a dinamitzador cultural del Penedès històric i que fa una important tasca dels centres, instituts d’estudis i d’altres entitats culturals del seu territori. Forma part de la junta de la Coordinadora de Centre d’estudis.

 Recercat