Premis Recercat

Nom del premiat Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta
Modalitat El premi RECERCAT a una entitat Any 2006
Descripció L’Institut d’estudis comarcals de la Marina Alta és una entitat cultural que va ser creada l’any 1985, després de la celebració de dos congressos d’estudis sobre la comarca, en els quals va quedar palesa la necessitat que els investigadors i estudiosos de la Marina Alta, així com el públic en general, tinguessin un espai d’encontre on trobar tot tipus de treballs o d’informació cultural de i sobre aquesta comarca.

Avui, l’IECMA el formen més de quatre-cents cinquanta socis de la comarca i de fora d’ella, molts d’ells simpatitzants que participen de les activitats i reben les publicacions. Alguns ajuntaments de la comarca, l’Institut d’Estudis de Cultura “Juan Gil-Albert” de la Diputació d’Alacant i d’altres entitats col•laboren en el projecte, mitjançant subvencions i ajuts. L’IECMA és membre fundador de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana.

L’IECMA publica les revistes Aguaits, l’Aiguadolç i Eco. També publica llibres i monografies de temes comarcals.
Mèrits:
- El paper actiu que tenen i han tingut en el projecte de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC).
- La seva llarga trajectòria en el camp dels estudis locals.
- Haver afavorit els contactes entre la CCEPC i la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià, de la qual també formen part.
- El seu compromís amb la defensa de la llengua i cultura pròpies del País Valencià i de la resta de terres que compartim la llengua i cultura catalanes, això malgrat les molt desfavorables circumstàncies polítiques presents al País Valencià, davant les quals han mantingut i mantenen una actitud conseqüent amb les seves conviccions tot i saber que això els pot perjudicar davant de les institucions polítiques valencianes.

 Recercat