Premis Recercat

Nom del premiat Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre -CERE-
Modalitat El premi RECERCAT a una entitat Any 2015
Descripció El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) és una entitat fundada l’any 1983, amb l’objectiu de promoure estudis sobre la realitat comarcal i també coordinar i impulsar iniciatives culturals i de coneixement de la Ribera d’Ebre. En l’actualitat, el CERE està format per més de 420 socis i entre les seues activitats destaquen les publicacions, el Premi d’Assaig “Artur Bladé”, el guardó Sirga d’Or, la convocatòria de beques, la Fira del Llibre i l’Autor Ebrencs i l’organització de jornades d’estudi sobre la Ribera d’Ebre.

És un dels centres més veterans i de referència a les Terres de l'Ebre per l'activitat científica, cultural i cívica que desenvolupa. Fa molts anys que treballen per la salvaguarda de la història, el patrimoni i altres camps del coneixement a la seua comarca i s’han convertit en un referent en els estudis locals de la Ribera d'Ebre

Han estat capaços de vertebrar una gran part de l'activitat cultural a la comarca, treballant amb entitats locals de cada població i construint un teixit associatiu molt vertebrat. Amb la col·laboració d'ajuntaments i altres administracions, han aconseguit desenvolupar projectes molt potents i de referència que han traspassat els límits de la seua comarca, aplegant totes les Terres de l'Ebre i altres territoris de parla catalana.

A més, ha estat el centre impulsor per a la creació de la Comissió Cívica del Patrimoni de les Terres de l'Ebre i el primer centre en gestionar una Antena del Coneixement de la URV al territori ebrenc.

 Recercat