Premis Recercat

Nom del premiat Florenci Crivillé i Estragués
Modalitat El premi RECERCAT a una persona vinculada al món dels centres d’estudis Any 2013
Descripció De jove, Florenci Crivillé començà a col·laborar amb l’Arxiu Museu Folklòric de Ripoll i amb el seu director, Eudald Graells. El 1978 passà a ser membre del patronat i hi continuà quan el 1993 va adoptar el nom de Museu Etnogràfic de Ripoll. A partir del 1997 se’n responsabilitzà en qualitat de conservador. El 2000, tot i les dificultats estructurals, continuà treballant en la preservació del fons museístic, a més de divulgar el patrimoni recollit mitjançant les mostres temporals programades, i va contribuir al nou projecte per ubicar el museu en el remodelat casal dels Budellers (que s’inaugurà el 2011).

Fou un dels impulsors (el 1978) del Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, de la junta del qual forma part des del 1984 i s’ha fet càrrec de la majoria de les edicions de la institució.

Vinculat a entitats de caràcter cívic i a moviments en defensa de la llengua i del país, com a activista cultural ha participat i ha promogut múltiples accions, que li han permès tractar algunes persones rellevants.

D’altra banda, és un bon coneixedor de la poesia catalana del segle XX i manté lligams d’amistat amb diversos autors. Té aplegats, entre molts altres, uns valuosos arxius particulars sobre els poetes Miquel Martí i Pol i David Jou. Ha cooperat en un gran nombre de recerques, informes i publicacions d’àmbit local i comarcal.

Florenci Crivillé és una persona que ha treballat amb intensitat al llarg de la seva vida professional pel patrimoni cultural de la seva comarca, enllaçant amb la generació dels pioners i impulsors del Museu de Ripoll, i formà part del grup fundador del Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, amb una participació molt activa al llarg dels anys en trobades científiques i activitats culturals de tot tipus.

 Recercat