Recercat

Logo del Recercat

El RECERCAT. Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, organitzat per l’Institut Ramon Muntaner, es realitza anualment en el marc dels actes de la capital de la cultura catalana i té com a principals objectius:

  • Donar a conèixer a la resta de la societat civil l’activitat dels centres, instituts d’estudis i altres entitats culturals.
  • Facilitar l’accés a les publicacions dels centres.
  • Fomentar la comunicació i el contacte entre els centres dels diferents territoris de parla catalana.
  • Reconèixer la important tasca que realitzen aquestes entitats per a la recerca i la seva posterior divulgació en els territoris de Parla Catalana i també reconèixer la trajectòria d’una persona vinculada al món dels centres d’estudis a través d’uns premis.

Amb les seves consecutives edicions, el RECERCAT s’ha convertit en el lloc de referència on trobar tota la recerca que s’està realitzant dins l’àmbit local i comarcal, en una diada per a la comunicació entre els centres dels diferents espais territorials de parla catalana i pel reconeixement a la important tasca que des de fa molts anys aquest teixit associatiu ha fet com a dinamitzador del territori.

L'Institut Ramon Muntaner convoca anualment uns premis que porten el mateix nom del RECERCAT, i que es lliuren durant un acte emmarcat en la jornada, amb l'objectiu de reconèixer la important tasca que realitzen aquestes entitats en el conjunt del territoris de parla catalana. I com que aquestes entitats funcionen gràcies a persones, que en la majoria dels casos s'hi dediquen amb entusiasme de manera voluntària, aquest premi de reconeixement també té una modalitat dedicada a persones vinculades al món del centres d'estudis. Els encarregats de proposar les nominacions per a aquests premis són els propis centres d’estudis.

Logo del recercat

Recercat 2020

La 16a. edició del Recercat es portarà a terme els dies 29, 30 i 31 d’octubre de 2020 a el Vendrell, Capital de la Cultura Catalana 2020.
Us hi esperem!

  Fitxes d’inscripció - Recercat 2020.
no image
no image
no image

Exposició de projectes de centres d’estudis

En les dues últimes edicions del Recercat (a Reus el 2017 i a Manresa el 2018) es va mostrar a la carpa de la fira una exposició de projectes de centres d’estudis, per tal de donar a conèixer la tasca d’investigació local d’aquestes entitats de recerca. En aquest apartat trobareu tots els pòsters que formen part de la mostra.