Recercat

Logo del Recercat

El RECERCAT. Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, organitzat per l’Institut Ramon Muntaner, es realitza anualment en el marc dels actes de la capital de la cultura catalana i té com a principals objectius:

 • Donar a conèixer a la resta de la societat civil l’activitat dels centres, instituts d’estudis i altres entitats culturals.
 • Facilitar l’accés a les publicacions dels centres.
 • Fomentar la comunicació i el contacte entre els centres dels diferents territoris de parla catalana.
 • Reconèixer la important tasca que realitzen aquestes entitats per a la recerca i la seva posterior divulgació en els territoris de Parla Catalana i també reconèixer la trajectòria d’una persona vinculada al món dels centres d’estudis a través d’uns premis.

Amb les seves consecutives edicions, el RECERCAT s’ha convertit en el lloc de referència on trobar tota la recerca que s’està realitzant dins l’àmbit local i comarcal, en una diada per a la comunicació entre els centres dels diferents espais territorials de parla catalana i pel reconeixement a la important tasca que des de fa molts anys aquest teixit associatiu ha fet com a dinamitzador del territori.

 • Calendari dels centres d'estudis 2014

  Ja està disponible el calendari dels centres d'estudis 2014, editat per l'Institut Ramon Muntaner

 • Ja tenim les dates per al Recercat 2014: els dies 9, 10 i 11 de maig a Barcelona

  La X edició del Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local, es realitzarà els dies 9, 10 i 11 de maig de 2014 a Barcelona, Capital de la Cultura Catalana 2014.

 • Ha mort Josep Miquel Vidal, Premi Recercat 2009

  Des de l'Institut lamentem la mort de Josep Miquel Vidal Hernández (Maó, 27 d’octubre de 1939 – Maó 9 de gener de 2013), coordinador científic de l’Institut Menorquí d’Estudis. La seva alçada intel•lectual ha estat reconeguda amb nombrosos premis com ara el Premí Ramon Llull (2006), el Recercat (2009), el Premi Canigó (2012) i la insígnia d’or del propi Institut Menorquí d’Estudis a tota una vida dedicada a la ciència i la cultura universal des de Menorca.

 • Ja s'han confirmat les dates per a la IX edició del RECERCAT

  Us comuniquem que la IX edició del RECERCAT. Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, es realitzarà els dies 12 i 13 de maig de 2012 a Tarragona, Capital de la Cultura Catalana 2012.

 • Resolució del I Premi d'Obra Gràfica RECERCAT

  L’obra guanyadora del I Premi d'Obra Gràfica Recercat és un gravat digital que porta per títol Landscape. La seva autora és la Sra. Pilar Lanau Franch, llicenciada en Belles Arts per la UB i professora de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa, que ha realitzat nombroses exposicions col•lectives i individuals. A partir d’enguany, les obres guanyadores d’aquest premi d’obra gràfica es convertiran en el Premi Recercat de reconeixement a una persona vinculada als centres d’estudis de les properes edicions.

L'Institut Ramon Muntaner convoca anualment uns premis que porten el mateix nom del RECERCAT, i que es lliuren durant un acte emmarcat en la jornada, amb l'objectiu de reconèixer la important tasca que realitzen aquestes entitats en el conjunt del territoris de parla catalana. I com que aquestes entitats funcionen gràcies a persones, que en la majoria dels casos s'hi dediquen amb entusiasme de manera voluntària, aquest premi de reconeixement també té una modalitat dedicada a persones vinculades al món del centres d'estudis. Els encarregats de proposar les nominacions per a aquests premis són els propis centres d’estudis.

Logo del recercat

Recercat 2020

La 16a. edició del Recercat es portarà a terme els dies 29, 30 i 31 d’octubre de 2020 a el Vendrell, Capital de la Cultura Catalana 2020.
Us hi esperem!

  Fitxes d’inscripció - Recercat 2020.
no image
no image
no image

Exposició de projectes de centres d’estudis

En les dues últimes edicions del Recercat (a Reus el 2017 i a Manresa el 2018) es va mostrar a la carpa de la fira una exposició de projectes de centres d’estudis, per tal de donar a conèixer la tasca d’investigació local d’aquestes entitats de recerca. En aquest apartat trobareu tots els pòsters que formen part de la mostra.