Recercat

El RECERCAT. Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, organitzat per l’Institut Ramon Muntaner, es realitza anualment en el marc dels actes de la capital de la cultura catalana i té com a principals objectius:

 • Donar a conèixer a la resta de la societat civil l’activitat dels centres, instituts d’estudis i altres entitats culturals.
 • Facilitar l’accés a les publicacions dels centres.
 • Fomentar la comunicació i el contacte entre els centres dels diferents territoris de parla catalana.
 • Reconèixer la important tasca que realitzen aquestes entitats per a la recerca i la seva posterior divulgació en els territoris de Parla Catalana i també reconèixer la trajectòria d’una persona vinculada al món dels centres d’estudis a través d’uns premis.

Amb les seves consecutives edicions, el RECERCAT s’ha convertit en el lloc de referència on trobar tota la recerca que s’està realitzant dins l’àmbit local i comarcal, en una diada per a la comunicació entre els centres dels diferents espais territorials de parla catalana i pel reconeixement a la important tasca que des de fa molts anys aquest teixit associatiu ha fet com a dinamitzador del territori.

 • Calendari dels centres d'estudis 2014

  Ja està disponible el calendari dels centres d'estudis 2014, editat per l'Institut Ramon Muntaner

 • Ja tenim les dates per al Recercat 2014: els dies 9, 10 i 11 de maig a Barcelona

  La X edició del Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local, es realitzarà els dies 9, 10 i 11 de maig de 2014 a Barcelona, Capital de la Cultura Catalana 2014.

 • Ha mort Josep Miquel Vidal, Premi Recercat 2009

  Des de l'Institut lamentem la mort de Josep Miquel Vidal Hernández (Maó, 27 d’octubre de 1939 – Maó 9 de gener de 2013), coordinador científic de l’Institut Menorquí d’Estudis. La seva alçada intel•lectual ha estat reconeguda amb nombrosos premis com ara el Premí Ramon Llull (2006), el Recercat (2009), el Premi Canigó (2012) i la insígnia d’or del propi Institut Menorquí d’Estudis a tota una vida dedicada a la ciència i la cultura universal des de Menorca.

 • Ja s'han confirmat les dates per a la IX edició del RECERCAT

  Us comuniquem que la IX edició del RECERCAT. Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, es realitzarà els dies 12 i 13 de maig de 2012 a Tarragona, Capital de la Cultura Catalana 2012.

 • Resolució del I Premi d'Obra Gràfica RECERCAT

  L’obra guanyadora del I Premi d'Obra Gràfica Recercat és un gravat digital que porta per títol Landscape. La seva autora és la Sra. Pilar Lanau Franch, llicenciada en Belles Arts per la UB i professora de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa, que ha realitzat nombroses exposicions col•lectives i individuals. A partir d’enguany, les obres guanyadores d’aquest premi d’obra gràfica es convertiran en el Premi Recercat de reconeixement a una persona vinculada als centres d’estudis de les properes edicions.

L'Institut Ramon Muntaner convoca anualment uns premis que porten el mateix nom del RECERCAT, i que es lliuren durant un acte emmarcat en la jornada, amb l'objectiu de reconèixer la important tasca que realitzen aquestes entitats en el conjunt del territoris de parla catalana. I com que aquestes entitats funcionen gràcies a persones, que en la majoria dels casos s'hi dediquen amb entusiasme de manera voluntària, aquest premi de reconeixement també té una modalitat dedicada a persones vinculades al món del centres d'estudis. Els encarregats de proposar les nominacions per a aquests premis són els propis centres d’estudis.

Recercat 2020

La 16a. edició del Recercat es durà a terme els dies 24, 25 i 26 d'abril de 2020 a el Vendrell, Capital de la Cultura Catalana 2020.
Us hi esperem!

  Fitxa de participació - Recercat 2020.
BUTLLETA DE PARTICIPACIÓ RECERCAT 2020 - El Vendrell 24, 25 i 26 d'abril de 2020
Llistats de persones
* Preu del dinar: 20 €. S'haurà de fer l'ingrés al compte indicant Recercat.
ES97 2100 0180 8302 0027 7863 i el nom del centre d'estudis, abans del 15 d'abril.
(*) En cas d'alguna intolerància, us agrairíem que ens ho indiquéssiu.

Llista de publicacións aportades
Altres materials
Sol·liciteu un ajut de desplaçament?*
Quin és el vostre trajecte?
En cas afirmatiu, haureu d’enviar el document de justificant de despeses que trobareu aquí. L’haureu d’enviar després del Recercat a l’adreça merce@irmu.org.
Heu presentat una proposta de pòster?*
Participareu en les visites?*
A quines visites voleu assistir?
*Només es pot triar una visita per al dissabte a la tarda.
Voleu participar en l'estand de l'IRMU si es concreta la participació a la Setmana del Llibre en català?*
Només per a centres de Terres de l'Ebre: Voleu participar en l'estand de l'IRMU de la Fira del Llibre Ebrenc, que enguany serà un punt de venda conjunt de publicacions dels centres d'estudis dels territoris de parla catalana?*
En cas afirmatiu, la devolució de les publicacions es realitzarà després de la Setmana del llibre en Català.
No vull rebre informació de les diferents activitats.
Desitgem participar en aquesta Jornada i declarem conèixer i
acceptar totes les condicions de la normativa que les regeix.

TERMINI D’INSCRIPCIÓ: 27 DE MARÇ DE 2020

TERMINI DE RECEPCIÓ DE MATERIALS: 15 D'ABRIL DE 2020

* Cal que envieu aquesta butlleta degudament emplenada per correu electrònic a l'adreça merce@irmu.org.

Les vostres dades identificatives seran tractades per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) per a la gestió de la informació que ens heu sol·licitat i d’acord amb el Reglament (UE) 2016/679 de protecció de dades. No se cediran en cap cas. Teniu dret a accedir a les vostres dades personals, rectificar les dades inexactes, a la portabilitat i/o a sol·licitar-ne la supressió enviant un correu electrònic a l’adreça info@irmu.org. Així mateix, podeu presentar una reclamació davant una autoritat de protecció de dades.

Per tal de fer difusió de la jornada als mitjans, xarxes socials i altres, es captaran fotografies durant les ponències. Si algú no hi vol aparèixer, que contacti amb l’organització a info@irmu.org.

Exposició de projectes de centres d’estudis

En les dues últimes edicions del Recercat (a Reus el 2017 i a Manresa el 2018) es va mostrar a la carpa de la fira una exposició de projectes de centres d’estudis, per tal de donar a conèixer la tasca d’investigació local d’aquestes entitats de recerca. En aquest apartat trobareu tots els pòsters que formen part de la mostra.

2019

2017-2018