Recercat

El RECERCAT. Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, organitzat per l’Institut Ramon Muntaner, es realitza anualment en el marc dels actes de la capital de la cultura catalana i té com a principals objectius:

 • Donar a conèixer a la resta de la societat civil l’activitat dels centres, instituts d’estudis i altres entitats culturals.
 • Facilitar l’accés a les publicacions dels centres.
 • Fomentar la comunicació i el contacte entre els centres dels diferents territoris de parla catalana.
 • Reconèixer la important tasca que realitzen aquestes entitats per a la recerca i la seva posterior divulgació en els territoris de Parla Catalana i també reconèixer la trajectòria d’una persona vinculada al món dels centres d’estudis a través d’uns premis.

Amb les seves consecutives edicions, el RECERCAT s’ha convertit en el lloc de referència on trobar tota la recerca que s’està realitzant dins l’àmbit local i comarcal, en una diada per a la comunicació entre els centres dels diferents espais territorials de parla catalana i pel reconeixement a la important tasca que des de fa molts anys aquest teixit associatiu ha fet com a dinamitzador del territori.

 • Ja s'han confirmat les dates per a la IX edició del RECERCAT

  Us comuniquem que la IX edició del RECERCAT. Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, es realitzarà els dies 12 i 13 de maig de 2012 a Tarragona, Capital de la Cultura Catalana 2012.

 • Resolució del I Premi d'Obra Gràfica RECERCAT

  L’obra guanyadora del I Premi d'Obra Gràfica Recercat és un gravat digital que porta per títol Landscape. La seva autora és la Sra. Pilar Lanau Franch, llicenciada en Belles Arts per la UB i professora de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa, que ha realitzat nombroses exposicions col•lectives i individuals. A partir d’enguany, les obres guanyadores d’aquest premi d’obra gràfica es convertiran en el Premi Recercat de reconeixement a una persona vinculada als centres d’estudis de les properes edicions.

 • Ha mort Ramon Amigó, primer premi Recercat

  Des de l'IRM volem transmetre el nostre condol per a la família de Ramon Amigó, guardonat amb el primer premi Recercat a la trajectòria en el món dels centre d'estudis, lliurat l'any 2004 a Esparreguera.

 • Resolts els Premis RECERCAT 2011

  El jurat del premi Recercat 2011 es va reunir el dia 3 de maig i va resoldre que els guardonats de la setena edició dels Premis Recercat són: Mossèn Benigne Marquès i Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca

 • PREMIS RECERCAT 2010

  Els guardonats amb el Premi Recercat 2010 són:

L'Institut Ramon Muntaner convoca anualment uns premis que porten el mateix nom del RECERCAT, i que es lliuren durant un acte emmarcat en la jornada, amb l'objectiu de reconèixer la important tasca que realitzen aquestes entitats en el conjunt del territoris de parla catalana. I com que aquestes entitats funcionen gràcies a persones, que en la majoria dels casos s'hi dediquen amb entusiasme de manera voluntària, aquest premi de reconeixement també té una modalitat dedicada a persones vinculades al món del centres d'estudis. Els encarregats de proposar les nominacions per a aquests premis són els propis centres d’estudis.

Recercat 2019

La 15a. edició del Recercat es durà a terme els dies 3, 4 i 5 de maig a Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019.
Us hi esperem!

  Baixar Pòster Recercat 2019.
BUTLLETA DE PARTICIPACIÓ RECERCAT 2019 - Cervera, 3, 4 i 5 de maig
Llistats de persones
* Preu del dinar: 20 €. S’haurà de fer l’ingrés al compte indicant Recercat.
ES97 2100 0180 8302 0027 7863 i el nom del centre d’estudis, abans del 25 d’abril.
Llista de publicacións aportades
Altres materials
Sol·liciteu un ajut de desplaçament?*
Quin és el vostre trajecte?
En cas afirmatiu, haureu d’enviar el document de justificant de despeses que trobareu aquí. L’haureu d’enviar després del Recercat a l’adreça merce@irmu.org.
Heu presentat una proposta de pòster?*
Participareu en les visites?*
A quines visites voleu assistir?
*Només es pot triar una visita per al dissabte a la tarda.
Assistireu al concert del divendres*
Entrada gratuïta amb reserva prèvia a l’adreça merce@irmu.org o al tel. 977401757. Les entrades també es podran recollir a la Paeria de Cervera des d’una setmana abans i fins a les 14 hores del mateix dia del concert.
Voleu participar en l'estand de l'IRMU si es concreta la participació a la Setmana del Llibre en català?*
Només per a centres de Terres de l'Ebre: Voleu participar en l'estand de l'IRMU de la Fira del Llibre Ebrenc, que enguany serà un punt de venda conjunt de publicacions dels centres d'estudis dels territoris de parla catalana?*
En cas afirmatiu, la devolució de les publicacions es realitzarà després de la Setmana del llibre en Català.
No vull rebre informació de les diferents activitats.
Desitgem participar en aquesta Jornada i declarem conèixer i
acceptar totes les condicions de la normativa que les regeix.

TERMINI D'INSCRIPCIÓ: 8 D'ABRIL DE 2019

TERMINI DE RECEPCIÓ DE MATERIALS: 12 D'ABRIL DE 2019

* Els camps assenyalats són obligatoris.

Les vostres dades identificatives seran tractades per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) per a la gestió de la informació que ens heu sol·licitat i d’acord amb el Reglament (UE) 2016/679 de protecció de dades. No se cediran en cap cas. Teniu dret a accedir a les vostres dades personals, rectificar les dades inexactes, a la portabilitat i/o a sol·licitar-ne la supressió enviant un correu electrònic a l’adreça info@irmu.org. Així mateix, podeu presentar una reclamació davant una autoritat de protecció de dades.

Per tal de fer difusió de la jornada als mitjans, xarxes socials i altres, es captaran fotografies durant les ponències. Si algú no hi vol aparèixer, que contacti amb l’organització a info@irmu.org.

Exposició de projectes de centres d’estudis

En les dues últimes edicions del Recercat (a Reus el 2017 i a Manresa el 2018) es va mostrar a la carpa de la fira una exposició de projectes de centres d’estudis, per tal de donar a conèixer la tasca d’investigació local d’aquestes entitats de recerca. En aquest apartat trobareu tots els pòsters que formen part de la mostra.