Col·laboració de l'IRMU en les Jornades Europees de Patrimoni

Cada mes de setembre, des del 1991, la Direcció General de Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, s'encarrega de donar difusió d'aquelles activitats vinculades a la difusió del patrimoni a través de les Jornades Europees de Patrimoni. Es tracta d'una iniciativa celebrada a escala internacional amb el suport del Consell d'Europa.

Des de l’any 2012, l'Institut Ramon Muntaner participa com a entitat difusora de les Jornades Europees de Patrimoni per tal que els centres d'estudis facin aportacions al programa general que es coordina i es difon des del Departament de Cultura.

Les activitats es realitzen durant l’últim cap de setmana de setembre per poblacions d'arreu del territori català. Totes les activitats presentades giren al voltant de la difusió del patrimoni monumental d'abast local (esglésies, castells, conjunts arqueològics, molins, edificis catalogats per l'Inventari del Patrimoni Arqueològic, etc.) a partir de rutes, bé de caire monotemàtic (rutes del romànic, rutes modernistes, etc.) com de caire heterogeni (conjunt de patrimoni local).