L'exposició "Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya" arriba a Vilafranca del Penedès

L'exposició "Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya" arriba a Vilafranca del Penedès 30/11/2021

L'exposició "Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya" arriba a Vilafranca del Penedès i es podrà visitar del 26 de desembre de 2021 al 9 de gener de 2022 a la Capella del VINSEUM (Plaça Sant Jaume 1, s/n), a Vilafranca del Penedès. 

L'activitat s'emmarca dins de les XXIX Jornades d'Estudis Penedesencs "Del paisatge a la gastronomia: l'agricultura, la ramaderia i la pesca a l'àmbit de la vegueria Penedès (Penedès Històric". 

Cal fer reserva prèvia a: entrades.vinseum.cat 

Podeu visitar l'exposició en l'horari de visita següent: divendres de 16 a 19 hores, dissabtes de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores i els diumenges de 10 a 14 hores. Tancat: 25 i 26 de desembre i 1 de gener. 

A més, en el marc de l'exposició, també tindran lloc altres activitats com: 

  • Presentació oficial de la investigació "L'ofici de margener i la tècnica de la pedra seca", a càrrec d'Abraham Guillén Villar, que tindrà lloc el dimarts 30 de novembre a les 20 hores a l'auditori del VINSEUM. Cal fer reserva prèvia a: reserves.vinseum.cat

  • Tast de vins "Vins de pedra seca", feta per elaboradors apassionats per la preservació de la pedra seca, què tindrà lloc a la Capella del VINSEUM el dimecres 1 de desembre a les 20 hores. Preu: 20 euros, amics del Vinseum: 15 euros. 

L'exposició està organitzada per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural (DGCPAC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Associació per la Pedra Seca i l'Arquitectura Tradicional (APSAT).

En aquesta ocasió compta amb la col·laboració de VINSEUM i l'Institut d'Estudis Penedesencs, en conveni amb el Consell Comarcal de l'Alt Penedès i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Amb la participació de: CEP, CESUB i DRAC VERD.

Des del març del 2021 hi ha dues còpies de l'exposició, les quals fan la seva itinerància per tota Catalunya.

A continuació està previst que continuï la seva itinerància per Girona (Gironès) i durant el 2022 per Campredó (Baix Ebre), Avinyó (Bages), Olivella (Garraf), Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà), La Morera de Montsant (Priorat), Igualada (Anoia), Rellinars (Vallès occidental), Perpinyà (Catalunya nord), Tarragona (Tarragonès), Bellvei (Baix Penedès), Ginestar (Ribera d'Ebre), Bellvís (Pla d'Urgell), Pla de Santa Maria (Alt Camp), Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat) i Mura (Bages).

A més, el catàleg ja està publicat i es pot trobar a la venda al següent enllaç: https://llibreria.gencat.cat/product_info.php?products_id=9723

Podeu veure tota la informació sobre l'exposició itinerant al següent enllaç: "Tota pedra fa paret: la pedra seca a Catalunya"

Per altra banda, us recordem que teniu l'exposició sencera en format digital penjada al nostre portal: https://www.irmu.org/tota-pedra i trobareu més informació a l'APP de l'IRMU.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.