L'IEP organitza el taller "Llegendes i creences a la vegueria del Penedès"

L'IEP organitza el taller "Llegendes i creences a la vegueria del Penedès" 24/11/2021

L'Institut d'Estudis Penedesencs us convida a assistir al taller de memòria oral "Llegendes i creences a la vegueria del Penedès", què es portarà a terme el proper dissabte 27 de novembre a les 18 hores al Centre Cultural El Local (C. d'Eduard Maristany cantonada Onze de Setembre) a Sant Pere de Ribes. 

El taller s'emmarca dins dels 14ns Tallers de Memòria Oral 2021-2022, organtizats per l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial. 

El taller compta amb la participació de Bienve Moya (folklorista, escriptor i estudiós de la cultura popular), Gener Aymamí (diplomat en Arqueologia Hispànica de la UB) i Àngels Travé (coordinadora de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès).

Les llegendes són narracions orals o escrites, d'aparença més o menys històrica, amb una proporció variable d'elements imaginaris o mitològics i les creences són idees, percepcions de la realitat subjectives no raonades al marge del procés científic.

L'objectiu d’aquest taller és documentar les llegendes i creences que coneix la gent i quines es mantenen vives a la vegueria del Penedès.

El taller és obert per tothom. 

L'activitat compta amb el conveni amb l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i amb el suport el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'IPEC, l'OPEI i l'IRMU.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.