11es Jornades del patrimoni del Baix Llobregat dedicades a “El patrimoni immaterial i el paisatge social al Baix Llobregat”

11es Jornades del patrimoni del Baix Llobregat dedicades a “El patrimoni immaterial i el paisatge social al Baix Llobregat” 24/11/2021

El Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat us conviden a assistir a les 11es Jornades del patrimoni del Baix Llobregat dedicades a "El patrimoni immaterial i el paisatge social al Baix Llobregat"

Les Jornades es portaran a terme el proper dissabte 27 de novembre al Castell de Pallejà (Av. Prat de la Riba, 10), a Pallejà. 

PROGRAMA

9.45 h. Recepció de les persones participants. 

10.00 h. Benvinguda institucional a càrrec de l'Ascención Ratia, alcaldessa de Pallejà; Genoveva Català, presidenta del CECBLL; Albert Gassull, director del Servei de l'Espai Públic de l'AMB; i Eva Martínez, presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat. 

10.30 h. PONÈNCIES

  • Viure la festa en democràcia, a càrrec d'Àngel Merino, expert en democràcia de proximitat i història local. 
  • Què és el patrimoni immaterial, a càrrec de Lluís Garcia Petit, director de l'Institut del Patrimoni Cultural Immaterial. 
  • Espai conduït per Sandra Neiro, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Pallejà. 

11.45 h. APORTACIONS TEMÀTIQUES

El patrimoni de la memòria

  • L'itinerari obrer de Cornellà, a càrrec d'Anna Plans, coordinadora de Patrimoni Cultural de l'Ajuntament de Cornellà de Llobrgat. 
  • Dones lluitadores, a càrrec d'Amor del Álamo, membre del grup de recerca sobre dones de Sant Boi de Llobregat. 

Els sabers i les tècniques artesanals

  • La construcció d'orgues, una tradició del Baix Llobregat?, a càrrec de Natalie Gerhard Grenzing, del Taller d'Orgues Gerhard Grenzing. 
  • Pedra Seca, pedra viva, a càrrec d'Eduard Viver Bernadó, metge naturalista. 

Les tradicions i manifestacions festives

  • Les Passions al Baix Llobregat, a càrrec de Lenke Kovács, Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears. 
  • Mots i feines de la pagesia, a càrrec de Montserrat CloquellNúria Armengou, membres dels Amics del Museu de Pallejà.
  • Espai conduït per Juan Pablo Beas, regidor de Cultura de Sant Andreu de la Barca. 

13.00 h. Presentació de les conclusions del taller participatiu, a càrrec de Marc Riera, responsable de Dinamització Agroterritorial del Consell Comarcal del Baix Llobregat. 

13.10 h. Cloenda a càrrec de Jordi Carbonell, conseller de Medi Ambient, Cultura i Memorial Democràtic del Consell Comarcal del Baix Llobregat. 

13.30 h. Espectacle festiu, a càrrec de les colles de Pallejà a la plaça del Castell. 

Us podeu inscriure a través de l'enllaç següent: INSCRIPCIONS

L'organització compta amb la participació del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Muntanyes del Baix, l'Ajuntament de Pallejà, el Centre d'Estudis del Baix Llobregat, la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona. 

Podeu trobar les darreres notícies del CECBLL al seu portal web: https://www.cecbll.cat/ 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.