La XVIIIa Trobada de Centres d'Estudis i Entitats Culturals de l'Antiga Diòcesi de Tortosa, dedicada a la innovació de la recerca local

La XVIIIa Trobada de Centres d'Estudis i Entitats Culturals de l'Antiga Diòcesi de Tortosa, dedicada a la innovació de la recerca local 24/11/2021

Móra d'Ebre acollirà el proper dissabte 4 de desembre la XVIIIa Trobada de Centres d'Estudis i Entitats Culturals de l'Antiga Diòcesi de Tortosa, què enguany porta per títol "Innovació de la recerca local".

Aquest any la trobada està organitzada per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Institut Ramon Muntaner, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre i l'Ajuntament de Móra d'Ebre. A més, hi col·laboren els centres d'estudis i entitats culturals de l'antiga diòcesi de Tortosa, l'Associació Cultural La Riuada i la Universitat Rovira i Virgili. També es compta amb el suport de la Fundació Josep Irla.

La trobada començarà amb l'acte inaugural que tindrà lloc al Teatre Municipal La Llanterna (Carrer Miquel Rojals, 1), a Móra d'Ebre, on es portarà a terme tota la trobada. 

Durant la Trobada, es podrà seguir una primera ponència titulada "Cultura digital: una oportunitat per a la recerca local?" a càrrec d'Albert Pujol (graduat en multimèdia i expert en cultura digital) i, a continuació, Rafael Haro (professor de filosofia a l'Institut Ramo Berenguer d'Amposta, president del Cercle de Pensament Crític de les Terres de l'Ebre En-Kontr@ i vocal de l'Institut d'Estudis Comarcals del Montsià) presentarà una segona ponència sobre "La cultura com a element transformador".

Les ponències es completaran amb l'habitual presentació de projectes dels centres d'estudis, així com també la presentació de projectes de la CCEPC i de l'IRMU, i, finalment, la Comissió Cívica de Patrimoni de les Terres de l'Ebre farà balanç de la seva activitat al territori. 

A més, també hi haurà la presentació del projecte "La competència digital ciutadana. Cap a una bretxa digital 0", a càrrec de Mercè Gisbert, catedràtica de la URV i directora del Grup Arget de la URV.

Després del dinar hi haurà l'opció de participar en una visita guiada al patrimoni històric de Móra d'Ebre a càrrec de l'Associació Cultural La Riuada

La participació a la Trobada és gratuïta però caldrà formalitzar la inscripció a la Trobada i al dinar mitjançant un correu electrònic a merce@irmu.org. En el cas de quedar-vos a dinar, caldrà fer un ingrés de 20 euros (en concepte de dinar) al compte: ES97 2100-0180-8302-0027-7863.

Termini d'inscripció: dimecres 1 de desembre de 2021.

Aquesta divuitena edició de la trobada s'emmarca en el IV Congrés de Cultura i Territori a les Comarques de la Diòcesi de Tortosa que es celebrarà a Tortosa els dies 12 i 3 de desembre. 

Deu anys després de la tercera edició del Congrés, es reprèn l'activitat del Congrés amb la voluntat futura de recuperar la periodicitat quinquennal de les primeres edicions.

En aquesta ocasió se celebrarà al Campus Terres de l'Ebre de la URV (Av. de Remolins, 13-15) a TortosaCapital de la Cultura Catalana 2021.

Durant els tres dies que dura el Congrés, l'organització, formada per la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Jaume I i l'Ajuntament de Tortosa, presentarà més de 40 comunicacions al voltant del territori a les comarques del diòcesi de Tortosa.

Adjunt a la notícia trobareu la segona circular del Congrés. 

Teniu tota la informació sobre el congrés al següent enllaç: https://wwwa.fundacio.urv.cat/congressos/iv-congres-cultura-territori-comarques-diocesi-tortosa/ 

Us convidem, doncs, a participar activament en el IV Congrés de Cultura i Territori a les Comarques de la Diòcesi de Tortosa, que tindrà lloc al Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili, a Tortosa, i a la XVIII Trobada de Centres d'Estudis i Entitats Culturals de l'Antiga Diòcesi de Tortosa, que tindrà lloc a Móra d'Ebre.

 

Imatge: fotografia pressa al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre el 16 d'abril de 2021 en el marc del Festival de videomapping i natura de Catalunya EbreLumen a la Ribera d'Ebre. Font: Francesc Biset / auberge.digital.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.