La proposta d’estudi “Les percepcions lingüístiques a l’Alguer: una aproximació qualitativa” guanya la VIII Beca Joan Veny

La proposta d’estudi “Les percepcions lingüístiques a l’Alguer: una aproximació qualitativa” guanya la VIII Beca Joan Veny 17/11/2021

La VIII Beca Joan Veny convocada per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) amb el suport de la Secretaria General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ha estat atorgada a Ivan Solivellas, qui ha presentat el treball Les percepcions lingüístiques a l'Alguer: una aproximació qualitativa.

Ivan Solivellas és graduat en Llengua i Literatura Catalanes per la Universitat de les Illes Balears (2015) i doctor en Traducció i Ciències del Llenguatge per la Universitat Pompeu Fabra (2021). A més, ha fet els estudis oficials del màster en Formació del Professorat (Universitat de les Illes Balears, 2016) i d'Humanitats: art, literatura i cultura contemporànies (Universitat Oberta de Catalunya, 2017).

Actualment és membre del grup de recerca Iulaterm i de l'Observatori de Neologia. Ha estat professor a la Universitat de Barcelona (2017-2018) al grau de Mestre d'Educació Primària, on impartia l'assignatura de Llengua catalana per a l'ensenyament, i professor de la Universitat Pompeu Fabra (2018-2021), en els estudis de Traducció i Interpretació. Compagina l'activitat acadèmica amb la revisió de textos i la divulgació i defensa de la llengua des d'entitats com Plataforma per la Llengua

La Beca, que promou la recerca i reconèixer els estudis sobre la variació lingüística del català, porta el nom del catedràtic en llengua catalana Joan Veny, qui forma part del jurat. Juntament amb la senyora Mila Segarra, la senyora Ester Franquesa, el senyor Narcís Figueras, el senyor Francesc Feliu i la senyora M. Carme Jiménez, actuant com a secretària.

El jurat destaca l'interès de la proposta, el plantejament metodològic i el fet de tractar-se d'una temàtica poc treballada.

La beca té una dotació de 6.000€ i té una durada de dos anys des del moment de la concessió.

El jurat posa de manifest el seu agraïment a Ivan Solivellas, únic participant, i insta als futurs concursant a animar-se a presentar-s’hi per tal de seguir mantenint viva l’estudi de la llengua catalana.

Joan Veny i Clar (Campos, Mallorca, 1932) catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona i un dels lingüistes i dialectòlegs de més prestigi dels Països Catalans. Veny és membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2015) i doctor honors causa per la Universitat de les Illes Balears.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.