El projecte dels Pobles Abandonats a La Vanguardia

El projecte dels Pobles Abandonats a La Vanguardia 03/11/2021

El passat diumenge, 30 d'octubre, el diari de La Vanguardia va publicar un reportatge sobre el projecte de "Pobles Abandonats. Una herència universal per al coneixement i desenvolupament del territori", promogut i coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i l'Institut Ramon Muntaner.

Al reportatge es posa en valor el treball d'aquest projecte pel que fa al reconeixement del territori català i pel fet de trobar aquells nuclis perillen pel seu abandonament a l'actualitat. 

El projecte dels Pobles Abandonats s'ha encarregat d'estudiar el fenomen del despoblament a nivell dels territoris de parla catalana i ha treballat en una base dades on es documenta tots aquells nuclis despoblats o en vies de despoblament a Catalunya.

Actualment hi ha recollits un total de 315 nuclis, però es tracta d'un projecte actiu i aquesta xifra anirà augmentant gradualment en base a l'evolució del projecte. 

En aquest projecte han col·laborat diferents institucions com l'AADIPA (Agrupació d'Arquitectes per la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic), l'IDAPA (Institut de Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran), l'Institut d'Estudis Catalans, la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, l'Institut d'Estudis Ilerdencs – Diputació de Lleida, la Diputació de Girona i el Museu de la Vida Rural. També s'ha comptat amb el suport del Ministerio de Ciencia e innovación.

Podeu accedir al web de Pobles Abandonats a través del següent enllaç: https://www.poblesabandonats.cat/ 

Podeu recuperar l'article de La Vanguardia al següent enllaç: https://t.co/JZIKCNC9xG?amp=1 

Imatge: Fotografia de Remullà (Tarragona). Font: Ernest Cabré. Fons IRMU.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.