L'IEI presenta el cicle de debats "Ecce Homo Digitalis. Com arribar a ser un humà digital"

L'IEI presenta el cicle de debats "Ecce Homo Digitalis. Com arribar a ser un humà digital" 03/11/2021

La Secció de Geografia i Història de l'Institut d'Estudis Ilerdencs coordina el cicle sobre Humanitats Digitals 2021 que enguany estarà dedicat al "Ecce Homo Digitalis: o com s'arriba a ser un humà digital". 

Aquest cicle es portarà a terme en quatre sessió de debats al llarg del mes de novembre a l'Aula Magna de l'IEI (Plaça Catedral s/n).

Les humanitats digitals són el futur de les humanitats? Quina relació hi ha entre allò que s’investiga i es difon des de les humanitats a les plataformes digitals i la societat del segle XXI? Com han canviat les humanitats des de la massiva eclosió de recursos i fonts a Internet? Quin impacte ha tingut el món audiovisual i lúdic en les noves humanitats?

Aquestes i altres preguntes miraran de trobar resposta en un cicle que vol explorar el futur de les humanitats digitals, des de la història dels videojocs fins a la gestió de dades. Des de les posthumanitats fins al futur digital.

PROGRAMA

  • Dimarts, 9 de novembre, a les 18 hores: "Humanitats digitals: una oportunitat en català", a càrrec de Joan Ramon Veny (Associació d'Humanitats Digitals Catalanes) i Agustí Colomines (director de la Càtedra Josep Termes a la UB). Modera: Carles Barrull (Institut Ramon Muntaner). 

  • Dimarts, 16 de novembre, a les 18 hores: "Videojocs i història: el futur explora el passat  Debat sobre història i videojocs", a càrrec d'Alberto Venegas (autor de Pasado Interactivo) i Marc Rollán (autor de Play Historia). Modera: Marc Macià.

  • Dimarts, 23 de novembre, a les 18 hores: "Nous formats audiovisuals: humanitats i noves tecnologies", a càrrec de Ramon Usall (historiador i col·laborador a Sàpiens) i Jesús Bosch (director general de Starloop Studios). Modera: Guillem Roca.

  • Dimarts, 30 de novembre, a les 18 hores: "Llegir en digital: humanitats i digitalització", a càrrec de Gemma Caballer (CRAI Biblioteca de Reserva-UB) i Rodolf González (Biblioteca de Lletres-UdL). Modera: Marta Alòs.

Se seguirà la normativa vigent pel que fa a les mesures de contenció de la Covid-19.

Entrada gratuïta però amb aforament limitat.

També es podrà seguir en directe a través del canal d'streaming de l'IEI: https://www.culturaiei.cat/ 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.