Aquest novembre podeu participar a les Jornades de la Baronia d'Entença 2021

Aquest novembre podeu participar a les Jornades de la Baronia d'Entença 2021 26/10/2021

El Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, el Centre d'Estudis del Priorat, el Centre d'Estudis de l'Hospitalet de l'Infant, l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre, el Centre d'Estudis Falsetans i l'Associació Cultural la Riuada de Móra d'Ebre organitzen les Jornades de la Baronia d'Entença, què es portarà a terme al llarg del mes de novembre de 2021.

Les diferents institucions i entitats que organitzen les jornades pretenen donar a conèixer el que fou la Baronia d'Entença durant els segles i la seva incidència a les diferents viles que en van formar part, apropant als interessats els fets que van configurar la història i la vida quotidiana dels diferents pobles. Les jornades contemplen un total de 6 conferències impartides per historiadors experts en la història de la baronia, així com visites guiades a alguns dels elements patrimonials de l'època.

Aquestes jornades volen apropar al públic general un període de la història dels municipis molt desconegut a l'actualitat. I resseguint la seva història, analitzar aspectes com la vida quotidiana, senyorius, conflictes bèl·lics, l'evolució de la baronia d'Entença, els recursos econòmics i patrimonials i la transformació durant els anys. 

Aquestes conferències i visites guiades es portaran a terme en diferents municipis del Baix Camp, el Priorat i la Ribera d'Ebre. 

Han col·laborat en aquestes jornades: Ajuntament de Tivissa, Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Ajuntament de Falset, Castell de Falset, Ajuntament de Móra d'Ebre i Ajuntament de Bellmunt del Priorat.

PROGRAMA:

  • Dissabte 6 de novembre - 19 hores: "Entre señores y vasallos. Vida cotidiana en la baronía de Entenza. Siglos XIII y XIV". A càrrec del Dr. Manuel Romero Tallafigo. Centre de visitants de l'Hospitalet del Coll de Balaguer (Plaça del Pou, 11), a l'Hospitalet de l'Infant.

  • Dissabte 13 de novembre - 19 hores: "Dels Castellvell als Entença". A càrrec del Dr. Josep Serrano Daura. Casal Cultural (Carrer Portell, 2), a Tivissa. 

  • Divendres 19 de novembre - 19 hores: "Conflicte de senyors i de poble a la Terra Alta i la Ribera d'Ebre". A càrrec de Mn. Josep Alanyà i Roig. Biblioteca Comarcal (Plaça de Llanterna, 4), a Móra d'Ebre. 

  • Dissabte 20 de novembre - 12 hores: "Seguint les petjades de l'Infant Pere d'Aragó i d'Anjou a la Baronia d'Entença". A càrrec del Dr. Albert Martínez Elcacho. Absis de l'església del Castell. Visita guiada pels assistents al Museu Comarcal-Castell de Falset (Carrer de Bonaventura Pascó, s/n), a les 17 hores. 

  • Divendres 26 de novembre - 19 hores: "Entre visigots i feudals: el Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat abans de la Conquesta (segles VIII-XII). A càrrec del Dr. Joan Menchón Bes. Absis de l'església del Castell, Museu Comarcal-Castell de Falset (Carrer de Bonaventura Pascó, s/n).

  • Dissabte 27 de novembre - 19 hores: "L'explotació de l'argent pels comtes de Prades i Barons d'Entença, una empresa a cavallentre l'Edat Mitjana i el Modernisme. A càrrec del Dr. Joan Abella i Creus. Museu de les Mines (Carretera de la Mina, s/n), a Bellmunt del Priorat. 

  • Diumenge 28 de novembre - 10.30 hores: Visita guiada a l'Hospital Gòtic de l'Infant Pere". A càrrec del Dr. Antoni Conejo da Pena. Centre de visitants de l'Hospital del Coll de Balaguer (Plaça del Pou, 11), a l'Hospitalet de l'Infant.

L'aforament serà limitat. Cal portar mascareta en tot moment. 

Més informació: Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre: Gerard Mercadé – 620.182.078, Associació Cultural La Riuada: Joan Launes – 659.446.949, Centre d'Estudis de l'Hospitalet de l'Infant: Marta Quer - 659.653.799, Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre: Gerard Mercadé – 620.182.078, Centre d'Estudis del Priorat: Josep Maria Ferran – 619.793.969 i Centre d'Estudis Falsetans: Anton Vidal – 678.306.139.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.