Aquest dissabte Manresa acull la jornada "Miralls. Els reptes de la cultura popular i l'associacionisme cultural avui"

Aquest dissabte Manresa acull la jornada "Miralls. Els reptes de la cultura popular i l'associacionisme cultural avui" 14/10/2021

En el marc de la 24a Fira Mediterrània de Manresa (del 14 al 17 d'octubre de 2021) es portarà a terme la jornada "Miralls. Els reptes de la cultura popular i l'associacionisme cultural avui".

Aquesta jornada tindrà lloc el dissabte 16 d'octubre de 2021 al Teatre Conservatori de Manresa (Carrer Mestre Blanch, 4).

En aquesta jornada hi serà present el senyor Francesc Viso, vocal i secretari del patronat de l'Institut Ramon Muntaner i coordinador/gerent de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana.

La jornada comptarà amb 4 microconferències, conduïdes i moderades per Amadeu Carbó, per mirar l'arrel a través d'un mirall. El plantejament projecta els reptes que la cultura popular i l'associacionisme cultural han d'abordar a l'actualitat. 

PROGRAMA

  • 10.30h Benvinguda institucional. A càrrec de la senyora Adelaida Moya, directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya i presidenta de l'Institut Ramon Muntaner; del senyor Jordi Fosas, director artístic de la Fira Mediterrània de Manresa; i de la senyora Rosa M. Provencio, presidenta de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català.

  • 10.45 h. L'art, la tradició i els límits borrosos. A càrrec d'Ingrid Guardiola, directora del Bòlit. Centre d'Art Contemporani de Girona. 

  • 11.05 h. Aplicabilitat dels inventaris de Patrimoni Cultural Immaterial. A càrrec d'Àngels Travé, coordinadora de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès.

  • 11.25 h. Pausa.

  • 11.40 h. La cultura popular com a sentit i perspectiva. Educació i cultura. A càrrec de Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política de la UAB.

  • 12.00 h. Entitats responsables? A càrrec de Víctor Garcia, cap de suport del Tercer Sector de Fundesplai. 

  • 12.20 h. Intervencions del públic.

  • 12. 45 h. Cloenda.

Us podeu inscriure a la Jornada presencial aquí: INSCRIPCIONS ENTRADES

Teniu tota la informació de la jornada al següent enllaç: Jornada de Cultura Popular.

A més, també us recordem que si no podeu assistir presencialment, cada presentació es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de la Fira Mediterrània de Manresa

Per més informació: https://firamediterrania.cat/ca 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.