Reus acull l’exposició “La cultura oral dels paisatges agraris a l’Euroregió Pirineus-Mediterrània”

Reus acull l’exposició “La cultura oral dels paisatges agraris a l’Euroregió Pirineus-Mediterrània” 06/10/2021

El Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria Carrutxa us convida a la inauguració de l'exposició "La cultura oral dels paisatges agraris a l’Euroregió Pirineus-Mediterrània" que tindrà lloc el dimecres 6 d'octubre a les 19 hores a l'Arxiu Municipal de Reus (Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 3).

Entre el 6 i el 15 d'octubre es podrà visitar a l'Arxiu Municipal de Reus l'exposició fruit del projecte de la «La cultura oral dels paisatges culturals agraris de l'Euroregió Pirineus Mediterrània», de la convocatòria 2018.

L'horari de visita de l'exposició: de dilluns a divendres: matins de 9 a 14 hores. A les tardes, els dimarts de 16 a 18 hores. 

L'objectiu de l'exposició és donar a conèixer els oficis tradicionals lligats als processos de transformació paisatgística del Pla de Sant Jordi, el Priorat i el Rayon de Rocafort.

Aquesta exposició ha estat produïda pel Consell de Mallorca, l'Institut Ramon Muntaner, Prioritat, Mairie de Roquefort-sur-Soulzon i Le Saloir.

A més, durant la jornada també es donarà el tret de sortida al cicle "Rural i urbà. Recerques i reflexions entre el Camp i el Priorat", unes jornades que pretenen posar en relleu els estudis que l'entitat ha realitzat en el seu àmbit més rural i que d’alguna manera o altra impacten en les societats urbanes.

Roser Vernet serà l'encarregada d'encetar aquest cicle amb la seva conferència marc, titulada "Priorat, quin paisatge, quin futur: d'un eslògan a un repte", en la qual es posarà en relleu el treball fet des de ja fa anys per part de Carrutxa a la comarca del Priorat en molts àmbits del patrimoni etnològic.

Trobareu més informació a: https://www.carrutxa.cat/

A més a més, us recordem que aquesta exposició és itinerant i es pot demanar el seu préstec.

Si algun municipi o entitat està interessada us podeu posar en contacte amb nosaltres presentant la sol·licitud de cessió de l'exposició que trobareu adjunta a la notícia.

Fotografia: Inauguració de l'exposició "La cultura oral dels paisatges agraris a l'Euroregió Pirineus-Mediterrània" a l'Arxiu Municipal de Reus. Font: Raquel Ferret (Carrutxa). 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.