Inicia el cicle Desenterrant el passat amb la presentació del llibre "Gravats rupestres d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya"

Inicia el cicle Desenterrant el passat amb la presentació del llibre "Gravats rupestres d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya" 06/10/2021

L'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell organitzen el cicle Desenterrant el passat 2021 que arriba a la seva desena edició. El cicle, que se celebrarà en diferents localitats de l'Alt Urgell entre els dies 6 i 29 d'octubre, inclourà un total de vuit activitats programades per aquest mes d'octubre.

Desenterrant el passat és un cicle de conferències i altres activitats vinculades amb el coneixement del patrimoni, l'arqueologia i la història de la comarca de l'Alt Urgell.

Organitzat pel Consell Comarcal de l'Alt Urgell, l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, aquesta desena edició compta, a més, amb la col·laboració dels ajuntaments d'Organyà i Oliana, de l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell i del Bisbat d'Urgell.

Les activitats combinen quatre conferències, dues visites guiades i dues presentacions de llibres repartides entre la Seu d'Urgell i la comarca de l'Alt Urgell i podran ser seguides de manera presencial o en streaming (a través del canal de Youtube de l'Espai Armengol), a excepció de les visites guiades, que només seran presencials.

La primera activitat que encetarà el cicle serà la presentació del llibre Gravats rupestres d'Andorra, l'Alt Urgell i la Cerdanya que es portarà a terme el dimecres 6 d’octubre a les 20 hores a la sala d'actes de Sant Domènec (Carrer de Sant Domènec, 7), a la Seu d'Urgell.

En aquesta presentació, Jordi Casamajor, un dels autors del llibre i un dels principals especialistes en gravats rupestres al Pirineu, portarà a terme una conferència que aproparà al públic assistent als continguts del llibre.

El llibre, publicat per Anem Editors, recull desenes de gravats amb una gran quantitat de fotografies i compten amb una explicació divulgativa sobre les seves característiques i el seu possible origen i significat. Es tracta d'una obra de necessària consulta per entendre la riquesa d’aquests petroglifs ocults a les muntanyes pirinenques, abastint Andorra, l'Alt Urgell i la Cerdanya.

L'assistència a l'acte de presentació és lliure, però cal inscripció prèvia a: http://agenda.laseu.cat/espaiermengol.

Enllaç de la retransmissió en directe: https://youtu.be/JA4aTMgeEOE 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.