Es presenta a Tortosa el I Congrés Internacional “La Guerra Civil a les Terres de l’Ebre (1936-1939)”

Es presenta a Tortosa el I Congrés Internacional “La Guerra Civil a les Terres de l’Ebre (1936-1939)” 22/09/2021

L'Ajuntament de Gandesa, l'Ajuntament de Tortosa, la Universitat Internacional de Catalunya i el Centre d'Estudis de la Batalla de l'Ebre organitzen la primera edició del Congrés Internacional "La Guerra Civil a les Terres de l’Ebre (1936-1939)".

L'acte de presentació tindrà lloc el proper divendres 24 de setembre a les 18 hores a l'Aula Didàctica del Museu de Tortosa (rambla Felip Pedrell, 3), a Tortosa.

Des de l'Institut Ramon Muntaner assistirem a la presentació per mitjà de la nostra directora, M. Carme Jiménez

Aquest acte s'emmarca dins de la celebració de Tortosa Capital de la Cultura Catalana 2021.

La presentació anirà a càrrec de l'alcalde de Gandesa, Carles Luz Muñoz, un representant de l’Ajuntament de Tortosa, la directora dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre del Departament de Cultura, Victòria Almuni Balada, i el professor de la Universitat Internacional de Catalunya, Josep Serrano Daura.

Tot seguit, es portarà a terme dues ponències que estaran moderades per l'historiador Ramon Gironès Blanch:

  • "Més enllà de Hemingway: corresponsals de guerra a Tortosa", a càrrec de l'historiador, Roc Salvadó Poy.

  • "Civils evacuats, a la muntanya i al Delta", a càrrec de l'historiador i corresponsable de Terra Enllà, Andreu Caralt Gimenez.

Les dues ponències seran l'avantsala del primer Congrés Internacional La Guerra Civil a les Terres de l'Ebre (1936-1939) que se celebrarà al municipi de Gandesa els dies 22, 23 i 24 d’octubre de 2021 i comptarà amb la participació d’especialistes nacionals i internacionals en l’estudi d’aquest període històric.

S'hi presentaran comunicacions seleccionades pel comitè científic del congrés, s'han previst visites guiades als espais històrics de la Batalla de l'Ebre i un acte commemoratiu de l'Associació d'Aviadors de la República.

El congrés compta amb el suport de l'Associació d'Aviadors de la República, la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura, el Consell Comarcal de la Terra Alta, l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, el Memorial Democràtic, l'Institut d'Estudis Catalans, la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, l’Institut Ramon Muntaner, el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre, l’Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, el Patronat pro Batea i l’Associació del Poble Vell de Corbera d’Ebre.

Degut a la situació actual, l’aforament serà limitat i, per tant, si esteu interessats en assistir a la presentació del congrés cal fer reserva prèvia al correu següent: cultura.recepcio@tortosa.cat. En aquest correu s’ha d’indiciar el nom i cognoms, un correu electrònic i un mòbil de contacte i en l'apartat de l'assumpte cal fer constar: "Inscripció al Congrés Internacional 'La Guerra Civil a les Terres de l'Ebre'. Extensió Tortosa".


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.