El biblioteca del Centre de Lectura finalitza la informatització del seu fons documental

El biblioteca del Centre de Lectura finalitza la informatització del seu fons documental 10/09/2021

La Biblioteca del Centre de Lectura de Reus ha finalitzat el procés d'informatització del seu fons documental, que va començar fa 22 anys.

En números globals, la biblioteca compta actualment amb 307.966 documents, tots ells accessibles per mitjà de les plataformes digitals del servei.

El passat 11 de maig de 2021 va finalitzar aquest procés de reconversió del fons documental, el qual ha comportat l'elaboració d'un inventari exhaustiu de la col·lecció que no s'havia fet fins llavors. A dia del 23 d'agost de 2021, la Biblioteca del Centre de Lectura compta amb 264.336 documents que corresponen a 172.946 títols, els quals es poden recuperar en línia a través del catàleg informatitzat. A més, a aquestes xifres, cal sumar els documents accessibles per mitjà de la Biblioteca Digital, en la qual es poden consultar 31.426 ítems corresponents a 43.630 documents

Per altra banda, la Biblioteca del Centre de Lectura també va acabar al maig la catalogació i digitalització de la col·lecció de goigs que l'any 2004 la família d'Enric Prats va donar a l'ateneu. 

Aquest fons documental està compost de 25.000 goigs ordenats per devocions i en un estat de conservació excel·lent. Les dates d'impressió comprenen el període que va des del s. XVIII fins al s. XX.

La catalogació, classificació, indexació, digitalització i difusió del fons va començar l'any 2013 gràcies a l'ajuda del Departament General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya, del qual s'ha anat rebent una subvenció anual que ha permès la consecució d'aquest projecte.

 

Imatge: fotografia del catàleg manual per autors de la Biblioteca del CdL. Font: Centre de Lectura de Reus. 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.