Prioritat inaugura l'exposició "Habitar" a la Morera de Montsant

Prioritat inaugura l'exposició "Habitar" a la Morera de Montsant 07/09/2021

L'associació Prioritat inaugura l'exposició "Habitar", que tindrà lloc  a la Morera de Montsant el dimarts 7 de setembre a les 19 hores

L'exposició mostra els valors del paisatges del Priorat i alhora expressa la necessitat de consensuar un model territorial participatiu, que respecti la història i que combini tradició i innovació. Així, es tracta de permetre "habitar" la terra del Priorat de manera plena i respectuosa. 

Habitar" és també una exposició itinerant i interactiva que té la voluntat d'exposar-se a tots els pobles de la comarca mentre que es planteja com a instrument per generar sessions participatives en les que es compateixin tant coneixements sobre el Priorat com problemàtiques, reptes i oportunitats.

Fa més de deu anys que el Priorat està immers en un procés d'identificació, descripció, reflexió i debat sobre els valors propis que constitueixen la realitat i el patrimoni de la comarca.

Aquest procés s'ha articulat a partir de l'objectiu de tirar endavant la candidatura Priorat-Montsant-Siurana per reconèixer i inscriure el paisatge del Priorat com a paisatge cultural agrícola de muntanya mediterrània a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Tanmateix, aquesta candidatura és un instrument que ha servit per identificar i estudiar els valors propis, allò que no és deslocalitzable, i ha permès concebre un model de desenvolupament territorial propi, respectuós, col·lectiu, participat i sostenible.  

Actualment, aquest model territorial s'està definint i vehiculant a través del Sistema de gestió del paisatge del Priorat, impulsat i desenvolupat per les administracions competents i el teixit socioeconòmic de la comarca, tots ells, membres de la Comissió de Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat.

L'exposició "Habitar" és, per tant, el resultat de voler donar a conèixer aquest projecte de comarca al llarg de totes les poblacions del Priorat.

Podeu consultar les darreres notícies de Prioritat al seu portal web: https://prioritat.org/ 

 

Mostra de l'exposició "Habitar" a la Morera de Montsant. Font: Prioritat. 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.