El Festival Terra de Trobadors 2021 a Castelló d'Empúries

El Festival Terra de Trobadors 2021 a Castelló d'Empúries 06/09/2021

Enguany el Festival Terra de Trobadors es portarà a terme en una edició especial, adaptada a la situació sanitària actual, que converteix la vila comtal en la capital medieval de Catalunya, en temps de l'Infant Ramon Berenguer, comte d'Empúries (1342-1364) i de Pere III el Cerimoniós (1336-1387), rei de la Corona d'Aragó. 

Aquesta edició estarà dedicada a la temàtica sobre "Fam, pesta i epidèmies: Lo bon any primer". La situació actual de la pandèmia provocada per la Covid-19, ha inspirat la temàtica d'enguany del festival basada en la situació viscuda a mitjans del segle XIV a Europa i caracteritzada per un seguit de successos que van comportar efectes devastadors en la  població. Una onada de fred glacial, una producció d’aliments estancada o l’arribada de la pesta negra i altres malalties desencadenaren una forta crisi. A la corona d'Aragó, aquesta època de crisi, passà a l'imaginari col·lectiu com "lo mal any primer".

La programació d'aquest any continuarà amb una de les línies de treball iniciades ja en l’edició de 2019 i que tenia l'objectiu de potenciar la participació activa dels visitants. Amb aquesta intenció hi hauran diverses propostes com són el taller de lluita escènica medieval, el taller de dansa oriental, el taller de dansa i percussió o el tir amb arc.

De la mateixa manera, el Cicle de conferències "Miquel Pujol Canelles" organitzades conjuntament pel Centre d'Estudis Trobadorescos de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i per l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la Universitat de Girona, versaran sobre la temàtica escollida per a l'ocasió. Durant els dies del festival s'oferiran com cada any tres conferències a càrrec de catedràtics, professors i investigadors de diferents universitats catalanes, i també es presentarà el número 20 de la revista Mot so razo. La conferència inaugural "Una pandèmia d’altres temps: la pesta" anirà a càrrec de Lluís Cifuentes, Doctor en Història Medieval per la Universitat Autònoma de Barcelona i professor de la Universitat de Barcelona, que tractarà l'arribada de la pesta negra a la Corona d'Aragó l'any 1348 i les greus conseqüències socials i econòmiques que va tenir. Completaran el cicle Antònia Carré, Doctora en Filologia Catalana (UOC-UB), que oferirà la conferència "Pesta amb literatura. Del Decameró a l'Espill", que versarà en la forma en què la literatura catalana medieval ha mostrat els períodes i les conseqüències de les epidèmies. I, per últim, Pol Bridgewater, Doctor en Història Medieval (UB), oferirà la tercera conferència amb el títol "Govern, hospitals i assistència a l'Edat Mitjana: una història de poder". El diumenge al matí es presentarà també la novel·la històrica Palau del vent de l'escriptor castelloní Pere Llovet Planas, basada en la història del comtat d'Empúries.

Serà necessari reservar entrada per a tots els espectacles i activitats o a les oficines de turisme: Reserva d'entrades

Adjunt a la notícia us deixem el programa del Festival. 

Tot la informació a: https://www.terradetrobadors.com/ 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.