Us recordem que encara us podeu inscriure al XII Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs

Us recordem que encara us podeu inscriure al XII Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs 01/09/2021

Els dies 1, 2 i 3 d'octubre de 2021 se celebrarà al Centre Cívic El Palmàs (C. Jaume Nunó, 4, 2n pis) a Sant Joan de les Abadesses el XII Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs.

La dotzena edició porta per títol "Pobles abandonats i eficiència territorial" i està organitzat per l'Institut Ramon Muntaner, el Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut de Desenvolupament de l'Alt Pirineu i l'Aran, el Centre d'Estudis Ribagorçans, l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell, la Societat Andorrana de Ciències.

En aquesta ocasió, el col·loqui se centrarà en els pobles abandonats incidint en els conflictes i les decisions territorials que han condicionat el present de molts espais i unitats poblacionals. En aquest sentit, es proposa portar a terme un anàlisi de les iniciatives passades i presents des del paisatge, la història, l'economia i la societat, per a incentivar el repoblament i l'habitabilitat que permeten establir possibles línies estratègiques que reverteixin la situació actual d'extenses zones dels Pirineus. Més que mai, es tracta d'analitzar i projectar la necessitat d'una eficiència territorial des de tots els punts de vista.

El dotzè Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs s'emmarca en el projecte «Pobles Abandonats. Una herència universal per al coneixement i desenvolupament del territori», liderat per l'IRMU i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el qual s'ha encarregat d'estudiar el fenomen del despoblament a nivell dels territoris de parla catalana.

En aquest context, us recordem que us podeu inscriure al col·loqui fins al 27 de setembre de 2021

Aquesta inscripció es podrà fer per via ordinària (fent arribat la butlleta per correu o correu electrònic a transpirinencs@irmu.org) o per via telemàtica (mitjançant la butlleta electrònica que trobareu  a http://www.irmu.org/projects/transpirinencs).

El preu de la inscripció general serà de 65€ i el de la inscripció reduïda –per a membres de centres d'estudis i estudiants–, serà de 50€. El preu dona dret a les actes, als dinars de dissabte i diumenge i a les activitats complementàries que es programin.

Adjunt a la notícia trobareu el programa del XII Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.