Activitats al setembre de l'11a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

Activitats al setembre de l'11a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic 01/09/2021

L'Institut Ramon Muntaner, juntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i altres entitats de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, organitzen la 11a. Mostra Internacional de cinema etnogràfic 2021, que es durà a terme durant el segon semestre del 2021.

Al cinema etnogràfic cada cop més s'escolten les veus de les dones, els seus testimonis, i on progressivament va guanyant terreny una nova mirada que supera el paradigma patriarcal. Així doncs, l'onzena edició estarà dedicada a "La mirada de gènere".

Aquest setembre podeu gaudir de les següents mostres de cinema etnogràfic programades pels centres d'estudis: 

 • 11a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic a Vila-rodona. Organitzada pel Centre d'Estudis del Gaià i Casal de Vila-rodona.

  Dissabte 3 de setembre a les 22 hores - Casal de Vila-rodona: "CRÒNICA D'UNA JOVENTUT, RETRATS DE L'ACCIÓ COL·LECTIVA". Dir. Anna Fonoll Tassier, 2019. Estudi qualitatiu realitzat per antropòlogues de la URV sobre l’acció col·lectiva de les persones joves a Tarragona 2018-2019. Els joves parlen de com viuen i volen la ciutat.

  Dissabte 17 de setembre a les 22 hores - Casal de Vila-rodona: "CUIDAR ENTRE TERRES. QUI SOSTÉ LA VIDA QUAN LES DONES MIGREN?". Dir. Berta Camprubí, Anna Celma, Núria Gebellí, Estel·la Marcos, Meritxell Rigol, 2019. El documental es fixa en les cadenes de cures, un fenomen transnacional i urbanitzat que encarna, en el cos de les dones del sud global, la vigència de les relacions colonials.

  Divendres 24 de setembre a les 22 hores - Casal de Vila-rodona: "ENTRE LA NIT I EL DIA NO N’HI HA PARET". Dir. Teresa de la Fuente Espinosa, Natalia Castellanos Ayala, Sarai Fariñas Ausina i Guillermo Palau Salvador, 2017. Primer treball documental del col·lectiu Les Espigolaores. Es tracta d'un documental sobre dones que viuen o han
  viscut a l'Horta de Campanar, la Partida de Dalt o a la desapareguda Partida del Pouet, a València.

 • 11a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic a La Violeta de Gràcia. Organitzada pel Taller d'Història de Gràcia. Centre d'Estudis i el Centre de Cultura Popular La Violeta. 

  Dimarts 14 de setembre a les 19.30 hores - La Violeta de Gràcia: "LA REVOLTA DE LES QUINTES DE GRÀCIA DE 1870". Dir. Josep Maria Contel, 2011. Una aproximació a la Revolta de les Quintes de 1870 a través de la recreació històrica d’aquests fets celebrada l'abril del 2011 a la plaça de la Vila de Gràcia. A més, també es podrà veure l'exposició "La Revolta de les Quintes de Gràcia. 150 anys", una mostra que analitza les claus d'un conflicte, en el qual una gran part de les dones de la vila de Gràcia es van enfrontar a les autoritats civils i militars, per aturar una nova lleva de joves graciencs per a ser incorporats a l’exèrcit espanyol, malgrat les demandes d'antuvi per la seva abolició. Del 1 al 30 de setembre a La Violeta de Gràcia. Organitzada per la Direcció d'Arxius de l'Ajuntament de Barcelona i el Districte de Gràcia.

  "DONA I TREBALL A LA SÉNIA DEL SEGLE XX". UlldePlata Creacions, 2007. Una producció audiovisual que incideix sobre el treball de les dones a la població de la Sénia durant el segle XX.

  Dimarts 21 de setembre a les 19.30 hores - La Violeta de Gràcia: "ROMPIENDO LA TRADICIÓN / AURRERA EGIN BADUGU". Dir. Julen Hernández, 2021. Un documental que narra la lluita de les dones del poble d'Hondarribia al País Basc, pel dret de sortir a l'Alarde de les festes del seu poble, davant la intransigència de l'Alarde masculí.

  Dimarts 28 de setembre a les 19.30 hores - La Violeta de Gràcia: "EU TAMÉN NECESITO AMAR". Dir. Antonio Caeiro, 2019. Un relat de com un estat dictatorial va introduir-se dins del cos de les dones nascudes al voltant de la Guerra Civil Espanyola, a partir del relat de diferents dones que ho van patir.

A més, adjunt a la notícia us deixem amb tota la programació de l'onzena edició de la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.