Novetats de les revistes dels centres d’estudis a RACO

Novetats de les revistes dels centres d’estudis a RACO 28/07/2021

A través del conveni signat amb RACO, repositori de revistes científiques en català, l'Institut Ramon Muntaner segueix treballant per tal que el major número de revistes científiques dels centres d'estudis es puguin consultar en obert a través d'aquest repositori.

Com a novetat, ja estan disponibles dues revistes de centres d'estudis més.

En primer lloc, hi trobem Canemàs: revista del pensament associatiu, la publicació de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català. Es tracta d'una revista creada per fomentar la reflexió entorn al fet associatiu, conèixer el patrimoni immaterial de les terres de parla catalana i reflexionar sobre les problemàtiques que afecten els col·lectius de cultura popular. Actualment, es poden consultar un total de 20 números, dels quals els setze primers estan disponibles a text complet mentre que dels quatre darrers es poden consultar els sumaris, a través del següent enllaç: https://raco.cat/index.php/canemas 

En segon lloc, hi podem veure els Quaderns de l'Ebre revista d'educació, ciència i cultura, la publicació de l'Institut Cristòfol Despuig. La revista naix l'any 2010 amb l'objectiu de donar veu a la comunitat educativa de les Terres de l'Ebre, però està oberta a tot el professorat de Catalunya i arreu. A més, la revista té un contingut multidisciplinari, amb seccions fixes dedicades a la història, la ciència, la literatura, la filologia, la creació poètica i el debat educatiu, entre altres. Els articles són inèdits i sempre són fruit del treball de recerca o creació dels docents, tant de primària com de secundària. Així mateix, cada portada és una obra original d'artistes dedicats a la docència. En aquest cas, es poden consultar un total de 9 números, a text complet, a través del següent enllaç: https://raco.cat/index.php/QdE 

A més, gràcies a l'acord de col·laboració entre l'Institut Ramon Muntaner i de les entitats responsables de RACO, el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya i la Biblioteca de Catalunya, les revistes dels centres d'estudis es poden consultar a text complet en aquest repositori de revistes científiques en català. D'aquesta manera, a partir d'ara trobareu al portal de RACO els següents números de publicacions periòdiques dels centres d'estudis ja presents al repositori:

  • Aplec de Treballs, del Centre d'Estudis de la Conca de Barberà. Ja està disponible el text complet del número 38.
  • Lligall, de l'Associació d'Arxivers Gestors de Documents de Catalunya. Ja està disponible el text complet del número 43 i el sumari del número 44 (només text complet del dossier central).

  • Monografies del CEV, del Centre d'Estudis Vilassarencs. Ja està disponible el sumari i el text complet del número 4.
  • Plecs d'història local, de l'Institut Ramon Muntaner. Ja està disponible el sumari i el text complet dels números 181 i 182.

  • Podall, del Centre d'Estudis de la Conca de Barberà. Ja està disponible el sumari i el text complet del número 9-10.

  • Lo Floc, del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar. Ja es poden consultar els sumaris dels números 233, 234 i 235, i ja està disponible el text complet del número 223.

  • Dovella, del Centre d'Estudis del Bages. Ja es pot consultar el sumari del número 130.

  • Miscellanea Aqualatensia, del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada. Ja està disponible el text complet del número 18 i ja es pot consultar el sumari del número 19.

  • Eivissa, de l'Institut d'Estudis Eivissencs. Ja està disponible el text complet del número 67.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.