La Casa dels Entremesos us convida a l'exposició "4 ¼. 425 anys de les festes de Sant Roc de la Plaça Nova"

La Casa dels Entremesos us convida a l'exposició "4 ¼. 425 anys de les festes de Sant Roc de la Plaça Nova" 28/07/2021

L'exposició "4 ¼. 425 anys de les festes de Sant Roc de la Plaça Nova", organitzada per l'Associació de Festes de la Plaça Nova, es pot visitar del 7 de juliol al 26 de setembre a la Casa dels Entremesos (pl. Beates, 2) a Barcelona. 

L'exposició tracta diferents aspectes dels 425 anys de les Festes de Sant Roc al barri de la catedral de Barcelona, la festa patronal i popular de carrer més antiga de la ciutat. També inclou una visió des del 1519, quan Barcelona va proclamar patró sant Roc; des de l'any 1563 quan, el Consell de Cent va fer vot de ciutat al sant; i des del 1589, quan els veïns del barri de la Catedral van fundar la Confraria de Sant Roch de la Plassa Nova i van començar a celebrar les festes, tot passant per les diferents celebracions realitzades durant quatre segles i un quart i fins a arribar als nostres dies, amb unes Festes de Sant Roc consolidades com a tradició barcelonina i patrimoni festiu d'interès nacional.

Inclou la novetat del documental: "Reescrivint el futur amb la memòria, les Festes de Sant Roc de la Plaça Nova" de Martí Aymerich.

Horari de visita:

Dimarts a dissabte, de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores.

Diumenges d'11 a 14 hores.

Dilluns tancat.

Més informació: http://lacasadelsentremesos.cat/ 

 

Imatge: Exposició 4 ¼. 425 anys de les festes de Sant Roc de la Plaça Nova a la Casa dels Entremesos. Font: La Casa dels Entremesos.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.