Les exposicions "Jocs i joguines a l’antiguitat" i "I del nostre record" al santuari del Miracle de Riner

Les exposicions "Jocs i joguines a l’antiguitat" i "I del nostre record" al santuari del Miracle de Riner 21/07/2021

El passat diumenge, 18 de juliol, es va inaugurar una doble exposició "Jocs i joguines a l'antiguitat" i "I del nostre record" a la Casa Gran del santuari del Miracle de Riner (Solsonès).

L'exposició "Jocs i joguines a l'antiguitat", ideada pel Museu de Badalona i produïda pel Museu d'Arqueologia de Catalunya, a través de l'Arqueoxarxa, es pot veure a la sala d'exposicions temporals del santuari del Miracle.

El contingut original de la mostra, que reuneix 130 peces arqueològiques procedents de diferents museus de l'Arqueoxarxa, ha estat completat amb una nova exposició "I del nostre record", produïda pel Centre d'Estudis Lacetans i un grup de voluntaris del poble, que amplia el discurs original fins a ben entrat el segle XX.

Les dues propostes es complementen i mostren la continuïtat de molts dels jocs i joguines antics i la seva evolució.

El comissariat de la primera mostra ha anat a càrrec d'Esther Gurri, arqueòloga i conservadora del Museu de Badalona, i de Joan Mayné, exdirector d'aquest museu, mentre que l'exposició contemporània ha estat comissariada per Màrius Codina, persona molt vinculada al Centre d'Estudis Lacetans i col·leccionista de jocs.

Les joguines integrades en aquesta segona proposta expositiva han estat cedides pel mateix comissari i per diversos veïns de Solsona i Riner, i en la majoria dels casos són records personals de la seva infantesa.

Visites concertades i més informació: 683 659 050 / larutadelbarroc@gmail.com / www.riner.ddl.net 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.