XIV Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme

XIV Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme 14/07/2021

Enguany la XIV Trobada d'Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme es portarà a terme el dissabte 9 d'octubre de 2021 al Centre Cívic de Santa Susanna (Rambla dels Països Catalans, 2).

Aquesta edició, què s'havia de portar a terme l'any 2020 es va haver d'ajornar degut a la situació provocada per la Covid-19. Tanmateix, l'organització, formada per l'Arxiu Comarcal del MaresmeSSOM Santa Susanna Orígens i Memòria, la CCEPC i l'Institut Ramon Muntaner han tornat a organitzar la catorzena edició d'aquesta trobada, la qual porta per títol "Estiueig i viatgers al Maresme" i se centrarà en l'estudi de l'estiueig i els viatgers al Maresme amb l'objectiu d’analitzar la incidència d'aquests dos fenòmens a la comarca i també posar-los en relació amb territoris propers de llarga tradició, com per exemple la comarca de La Selva.

Les diferents aportacions ens permetran fer una radiografia de les característiques de l'estiueig: en quins moments de l'any es produïa, quins grups socials el practicaven, quina incidència social, cultural i econòmica tenia, quines eren les poblacions amb major tradició d'estiueig, quina vinculació podem fer amb el turisme de finals del s. XX i de l'actualitat, entre d'altres. Un altre dels objectius serà referenciar els viatgers que van visitar la comarca i  que ha quedat d'aquests visites (escrits, imatges, fotografies, documents...).

Les comunicacions presentades es publicaran en les actes de la XIV Trobada, i es presentaran l'any següent a la XV Trobada d'Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme.

Aquesta activitat és gratuïta i oberta a tothom. 

Per a més informació: acmaresme.cultura@gencat.cat - https://ja.cat/oA7lc - 93 758 24 59


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.