Convocada la primera Beca Joaquim Capdevila i Capdevila

Convocada la primera Beca Joaquim Capdevila i Capdevila 14/07/2021

L'Ajuntament de Tàrrega, l'Ajuntament de Maldà i el Consell Comarcal de l'Urgell convoquen la primera edició de la Beca d'Estudis Humanístics i Ciències Socials Joaquim Capdevila i Capdevila.

El record del lingüista i historiador lleidatà Joaquim Capdevila i Capdevila (1967-2017) quedarà perpetuat en una nova beca que durà el seu nom i que significa un homenatge pòstum a qui fou una de les figures destacades del pensament social i cultural del territori. Especialista en sociologia històrica i semiòtica, Capdevila esdevingué un prolífic investigador sobre la història de Maldà (el seu poble natal), Tàrrega i l'Urgell. La tasca de recerca que caracteritzà el seu treball, precisament, és el motor de la nova beca, la qual neix per promoure la producció d'estudis sobre les humanitats i les ciències socials.

Aquesta primera edició ha comptat amb la col·laboració de la Universitat de Lleida, l'Arxiu Comarcal de l'Urgell, l'Institut d'Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.

Es tracta d'una beca de dues línies, cadascuna de les quals està dotada amb 1.500 euros.

  • Línia 1

Convocada per l'Ajuntament de Tàrrega.

L'objectiu de l'ajut és contribuir a la producció i difusió d'estudis en el camp de les humanitats i les ciències socials en un sentit ampli (etnologia, patrimoni cultural, antropologia, arqueologia, i literatura, lingüística, sociologia, filosofia, arts i creació o biografies  transversals, entre d'altres) o en l'àmbit territorial de Tàrrega o les terres de Ponent (i àrea d’influència).

Les sol·licituds i tota la documentació s'han de presentar, en el termini establert en la convocatòria, com a instància genèrica a la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Tàrrega o a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania, a la plaça Major, 1, 25300, de Tàrrega.

  • Línia 2

Convocada pel Consell Comarcal de l'Urgell.

L'objectiu de l'ajut és contribuir a la producció i difusió d'estudis en el camp de la recerca històrica i de la memòria, en l'àmbit de la comarca de l'Urgell (i àrea d'influència).

Les sol·licituds i tota la documentació exigida a les bases s'han de presentar a la seu electrònica del Consell comarcal de l'Urgell o presencialment al registre de l'ens, al carrer Agoders, 16, 25300, de Tàrrega.

 

El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el divendres 23 de juliol de 2021.

Una vegada es premiï un projecte, l'autor o l'autora tindrà sis mesos per desenvolupar i presentar el treball final. Els treballs guanyadors es publicaran en una nova col·lecció d'URTX - Revista d'Humanitats de l'Urgell creada expressament per aquesta finalitat: els Quaderns URTX, que es publicaran a partir de l'any 2022.

Podeu consulteu el document adjunt a la notícia on apareixen les bases específiques de cada línia de la beca.

Més informació a: https://culturatarrega.cat/ca/p/destaquem/beca-joaquim-capdevila-i-capdevila-5-111


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.