Nou apartat web sobre les Jornades de recerca històrica dels barris de Barcelona

Nou apartat web sobre les Jornades de recerca històrica dels barris de Barcelona 16/06/2021

L'Arxiu Municipal de Barcelona obre un nou apartat al seu portal web dedicat a les Jornades de recerca històrica dels barris de Barcelona i posa a disposició de tothom un llistat de tots els centres d'estudis dels barris de Barcelona. 

L'Arxiu Municipal de Barcelona organitza, amb periodicitat bienal, la Jornada de recerca històrica dels barris de Barcelona, la qual compta amb un total de tres edicions fins a l'actualitat. 

L'objectiu de la trobada és aplegar, en un mateix fòrum, els investigadors dels centres d'estudis, arxivers i públic interessat en conèixer de primera mà quines són les principals recerques que es duen a terme i els recursos documentals sobre la història de la ciutat que ofereix l'Ajuntament de Barcelona. L'organització d'aquesta jornada s'emmarca en la col·laboració que l'Arxiu Municipal ha mantingut al llarg dels anys, especialment a través de la xarxa d'arxius municipals de districte, amb els centres d'estudis de barris.

Des de la primera edició, es desenvolupa amb la col·laboració de l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) i de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana (CCEPC), les dues principals institucions de referència de la recerca local en l’àmbit català.

Així doncs, en aquest nou apartat podreu trobar els materials de les tres edicions de les Jornades, tals com els programes, tríptics, cartells i fotografies. 

A més, també trobareu la relació de centres d'estudis dels barris de la ciutat de Barcelona amb les seves dades de contacte.

Aquests centres són entitats obertes a la participació ciutadana de formes ben diverses i tenen la finalitat de recuperar la història local, ja sigui des del punt de vista de l'evolució urbanística del territori al llarg dels segles com també de les formes de vida, el món del treball i els fets polítics i històrics en general, entre d'altres. 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.