Balanç de la 17a edició del Recercat 2021

Balanç de la 17a edició del Recercat 2021 19/05/2021

Els dies 7, 8 i 9 de maig va tenir lloc a Tortosa, Capital de la Cultura Catalana 2021, la dissetena edició del Recercat, Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, què per primera vegada es va fer en un format híbrid digital-presencial.

Degut a la situació provocada per la Covid-19, l'actualitat de la cultura s'ha vist molt afectada. En aquest context, hem redoblat esforços en la realització del Recercat, el qual ha representat la primera gran activitat cultural de l'any sobre els centres d’estudis i ateneus.

Pel que fa a les activitats vam programar una sèrie d'actes que van tenir una bona acollida per part del públic assistent i el fet de fer-ho en format híbrid ha permès una major representació territorials dels assistents provinents dels territoris de parla catalana, com del País Valencià les Illes Balears i Andorra, entre altres. 

En el marc del Recercat, es va presentar el cinquè número de l'APP de l'IRMU, que en aquest cas va ser una edició dedicada íntegrament a la dissetena edició del Recercat.

Durant la darrera edició del Recercat s'han presentat els projectes dels centres d'estudis i entitats, així com també va destacar la presentació dels projectes audiovisuals de divulgació sobre els refugis antiaeris de la guerra civil, projectats a la sessió "La memòria dels refugis antiaeris" i el debat de la taula "Els rius, vertebració i identitat", el característic debat "Patrimoni a debat: reflexions des de la societat civil".

També vam comptar amb el Recerxic, què es va portar a l’Aula didàctica del Museu de Tortosa per mitjà del taller per a tota la família "Quina Canya!", de Biel Pubill i Miqui Giménez.

A banda, la recuperació de part de l'activitat presencial ha permès introduir diverses visites guiades pel patrimoni tortosí, que han tingut un èxit indiscutible amb un total d'un centenar de persones que han permès posar en valor la història de la ciutat. 

Els premis Recercat 2021 es van lliurar al teatre Felip Pedrell de Tortosa en un acte que va omplir tot l'aforament permès. Enguany, el premi en la categoria d'entitat va recaure en l'Institut Menorquí d'Estudis, que celebra els seus 35 anys, i en la categoria de persona i "ex aequo" va recaure en Joan Ramon Vinaixa Miró i Fermín Pardo Pardo

Durant els tres dies que va durar aquesta edició del Recercat va haver una participació de més de 200 persones a tots els actes presencials, mentre que en el format digital hem comptabilitzat més de 300 visualitzacions totals entre totes les retransmissions en directe que podeu recuperar a través del canal de Youtube de l'IRMU

Durant el mes de maig, encara es podrà visitar l'exposició "Vestits per Ballar", de l'Esbart Sant Jordi, fins al 30 de maig als Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l'Ebre.

A més, també recordem que l’exposició "Tota pedra fa paret", de l'APSAT i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, es podrà veure del 21 de maig al 27 de juny a la Sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa.

Podeu veure els següents vídeos sobre el Recercat 2021:

  • Actuació "Romanço de cec" i "Toc de panoli" de l'alumnat i professorat de l'Aula de Músiques de la Terra (AMTP-Tortosa) durant el lliurament dels Premis Recercat 2021: https://youtu.be/qxehXiZ9FZo 

  • Vídeo resum de la 17a edició del Recercat 2021: https://youtu.be/RDG0cUjo5y


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.