VII Seminari d'Estudis Medievals d'Hostalric

VII Seminari d'Estudis Medievals d'Hostalric 18/05/2021

L'Ajuntament d'Hostalric i l'Arxiu Històric d'Hostalric presenten el VII Seminari d'Estudis Medievals d'Hostalric que tindrà lloc els dies 18 i 19 de novembre de 2021 a Hostalric.

Enguany la convocatòria tindrà com a temàtica "La justícia a la Catalunya medieval!" i totes les persones interessades en presentar propostes de comunicació escrita cal que omplin el formulari adjunt abans del 15 de juliol i l'enviïn per correu electrònic a l'adreça patrimoni@hostalric.cat.

El seminari s'estructurarà en quatre sessions, cadascuna de les quals comptarà amb una ponència, seguida d'una selecció de comunicacions. Com ja és habitual, el contingut de les intervencions es publicarà a les actes corresponents.

Són molts els aspectes i els protagonistes a considerar, les confluències, les estructures i estatus socials, en un recorregut vers el judici i el seu valor que, delimitat com a forma d'impartir la justícia, pot unir les figures de jutges excepcionals, de magistrats i consellers, de testimonis, soldats, reus i botxins.

Cal interessar-se també pels símbols i escenaris de la justícia siguin reals o figurats, ja que detallen  les formes del poder, els usos i les excepcions, les formes de la sentència i dels càstigs.

A més, es tracta d'una panoràmica de gran abast que encarna en fets reals, en mentalitats i en idees figuratives, que el VII Seminari d'Estudis Medievals d'Hostalric vol delimitar a partir de diverses línies d'estudi:

  • La justícia en les estructures econòmiques, polítiques i socials.

  • La resposta ideològica i l'evolució de les mentalitats.

  • L'impacte del judici en la vida quotidiana i els costos per a la població.

  • El reflex del tema en la producció i en les manifestacions artístiques.

Aquest seminari compta amb la col·laboració del Grup de recerca consolidat EMAC, Medieval i Modern de la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona i l'Institut de Recerca Històrica.

Adjunt a la notícia trobareu la primera circular sobre el setè seminari. 

Per més informació: https://www.hostalric.cat/ca/inici/noticia/1053 

 

Imatge: Vista d'Hostalric amb el castell. Font: Mikipons. "Hostalric". Wikimedia Commons [en línia]. https://ca.wikipedia.org/wiki/Hostalric#/media/Fitxer:Hostalric_m3.jpg 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.