Us convidem a les activitats del 2n Congrés de la Jota

Us convidem a les activitats del 2n Congrés de la Jota 14/05/2021

Els propers dies 21, 22 i 23 de maig es celebrarà el 2n Congrés de la Jota als Territoris de Parla Catalana a Falset (capital de la comarca del Priorat).

El Congrés, organitzat per l'Institut Ramon Muntaner, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Falset, té com a objectiu reflexionar sobre el passat, el present i el futur de la jota, al voltant de quatre àmbits temàtics: els aspectes històrics, els aspectes identitaris i de patrimonialització, ús i funció de la jota i formes de transmissió.

Al llarg del congrés, les comunicacions de caràcter acadèmic/científic s'alternaran amb activitats i tallers de caire més lúdic. Aquesta segona edició continuarà amb el mateix format proposat a la primera edició, el qual va tenir un gran èxit de participació. El congrés estarà estructurat en tres eixos temàticsla transmissió de la jota, la jota com a element de creació i els contextos de la jota, cadascun dels quals tindrà un tancament mitjançant unes "Cantclusions", en què cantadors de jota com Alícia Olivares o Imma de Sopa i el grup Repicatalons cantaran les conclusions aportades pels estudiosos amb les seves intervencions. 

En aquest context, el congrés també estarà carregat d'activitats complementàries que es portaran des del dijous 20 fins al diumenge 23 de maig en el marc del 2n Congrés de la Jota. Així doncs, està previst que es portin a terme les següents actuacions: 

  • Dijous 20 de maig, a les 19 hores, al Castell de Falset: presentació del llibre-CD Priorat: cançons i tonades de la tradició oral, de Ramon Vilar i Francesc Crivillé i actuació del grup Krregades de Romanços.

  • Divendres 21 de maig, a les 20.30 hores, al Teatre de l'Artesana de Falset: espectacle Ressons de fandango de Sotavent, a càrrec del grup Tlalli i convidats.

  • Dissabte 22 de maig, a les 20.30 hores, al Teatre de l'Artesana de Falset: espectacle: "Camins de Jota", de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, amb grups convidats: Banda de Música "Vila de Falset", "La Clavellinera", Guardet lo cantador i la seva rondalla i el dolçainer Pau Puig.

  • Diumenge 23 de maig, a les 12 hores, a l'esplanada del Castell: espectacle: "Ballant sons emmascarats", a càrrec de la rondalla Lo Planter i el grup Fartabelitres. Coord. Lo Planter.

La inscripció al congrés, gratuïta i oberta a qualsevol persona, entitat o col·lectiu interessats, es pot formalitzar a través del Formulari d'inscripció.

Tanmateix, l'aforament a l'acte serà limitat i adaptat a les mesures COVID-19.

Adjunt a la notícia trobareu el programa actualitzat amb la incorporació de les activitats complementàries.

Per a més informació us podeu posar en contacte amb: fonotecamtra.cultura@gencat.cat, secretaria@irmu.org.

 

Fotografia: Festa de la Jota de la ribera d'Ebre 2012. Font: Fons IRMU.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.