Encara us podeu inscriure a la segona part del taller virtual "La batalla de l’Ebre: història, memòria i paisatge"

Encara us podeu inscriure a la segona part del taller virtual "La batalla de l’Ebre: història, memòria i paisatge" 11/05/2021

Entre els mesos de maig i juny de 2021 es portarà a terme la segona part del taller virtual "La batalla de l'Ebre: història, memòria i paisatge", que organitza la Biblioteca Pública de Tarragona amb la col·laboració de l'Institut Ramon Muntaner.

Aquest taller té l'objectiu de donar a conèixer la batalla de l'Ebre des de diferents perspectives, tals com: l'operació militar, la internacionalització del conflicte, el rol de la societat civil, la petjada al paisatge i la recuperació de la seva memòria. 

El taller estarà a càrrec de Maite Hernández, antropòloga, educadora i experta en drets humans, i Andreu Caralt, historiador, periodista i escriptor.

Programació: 

  • MAIG - Part II. Els protagonistes

Estudi dels diversos contingents d’homes que hi van participar caracteritzats per la seva afinitat ideològica, religiosa o nacionalitat; el rol de les dones durant la batalla i històries singulars de combatents i civils.  

  • JUNY - Part III. La memòria

Descripció del procés de monumentalització i recuperació de vestigis del territori de la batalla de l’Ebre, el vincle dels supervivents amb el paisatge del conflicte, i la conversió en un espai d’interès turístic, cultural i patrimonial. 

La inscripció al taller és gratuïta però les places són limitades. Us podeu inscriure a través de l'enllaç següent: https://www.tellfy.com/es/join/?c=bibliotecatarragona&g=ebre 

Aquest taller virtual el podreu gaudir des de casa a través de la plataforma Tellfy, una app de comunicació instantània que garanteix la privacitat de les teves dades personals.

Podeu consultar tota la informació sobre aquesta activitat i sobre les darreres activitats de la Biblioteca Pública de Tarragona al seu web: https://bibliotecatarragona.gencat.cat 

 

Imatge: Nucli vell de Corbera d'Ebre. Font: Wikimedia Commons. "G08 Ruïnes a la Ravaleta de la Montera" [en línia]. https://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:G08_Ru%C3%AFnes_a_la_Ravaleta_de_la_Montera.jpg 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.