Xarxanet entrevista a la directora de l'IRMU amb motiu del Recercat 2021

Xarxanet entrevista a la directora de l'IRMU amb motiu del Recercat 2021 03/05/2021

Xarxanet es fa ressò del Recercat mitjançant una entrevista a la directora de l'Institut Ramon Muntaner, M. Carme Jiménez, en la qual presenta la dissetena edició del Recercat 2021, què tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de maig a Tortosa, Capital de la Cultura Catalana 2021

Durant l'entrevista la nostra directora remarca la importància del Recercat com un aparador de la feina de les entitats (dels centres d'estudis de recerca local i comarcal i dels ateneus) i com un punt de trobada anual per intercanviar experiències i projectes.

Entre l'activitat de les entitats, podrem trobar publicacions, projectes en forma pòster, exposicions, conferències, taules rodones, tallers i oferim un ampli ventall d'elements per mostrar la diversitat d'activitats produïdes pels centres. 

Les activitats que s'ofereixen en el programa sempre s'adapten al lloc on es fan les jornades. En aquest context, per aquesta edició, en l'apartat dels audiovisuals, el tema triat serà la memòria dels refugis antiaeris. En el cas de Tortosa és un tema important, ja que fins i tot es realitzen visites als refugis que es conserven. Tota aquesta temàtica l'hem treballada des de diferents centres d'estudis. 

A més, també està programada una taula de debat sobre els rius com a elements identitaris de vertebració del territori. Parlarem del cas del Baix Tordera, a través de la Marisa Roig; parlarem del Segre, amb la participació del Salvador Escudé i del riu Valira, amb l'Antoni Pol. El moderador, l'Albert Curto, parlarà del riu Ebre, que no podia faltar.

Pel que fa als premis Recercat 2021, creiem que serà un lliurament molt emotiu amb el guanyador en el premi de l'entitat l'Institut Menorquí d'Estudis, que fa 35 anys, i en el cas de les persones, Joan Ramon Vinaixa i Fermín Pardo rebran els dos premis ex aequo. 

Per aquesta edició, el format serà híbrid, tant presencial com online. Per tant, es podrà assistir a totes les activitats tenint en compte les mesures sanitàries i l'aforament, però també es podrà seguir cada activitat a través del nostre canal de Youtube.

La carpa física que se situava al mig de la població enguany no podrà ser-hi, però l'hem convertit en una carpa virtual. Tindrem una aplicació que a partir del dia 7 ja es podrà consultar. Allà s'hi podran veure totes les publicacions que són novetats dels centres d'estudis entre el novembre i l'abril. També hi haurà tots els pòsters que haurien estat exposats a la carpa física.

Totes les activitats programades dins l'àmbit del Recercat són obertes al públic en general.

Podeu trobar l'entrevista sencera al següent enllaç: https://xarxanet.org/cultural/noticies/maria-carme-jimenez-tortosa-sera-la-capital-de-la-cultura-catalana-amb-el-recercat 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.