L'IECAU presenta el cicle "Parlem d'Història"

L'IECAU presenta el cicle "Parlem d'Història" 03/05/2021

L'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell i l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell organitzen la desena edició del cicle "Parlem d'Història"

Enguany, aquest cicle està composat per quatre conferències, una activitat familiar i una visita guiada per la Seu d'Urgell. Les quatre conferències es podran seguir presencialment i també en directe a través del canal de Youtube de l'Espai Ermengol.

Aquestes conferències, en lloc de celebrar-se a l'Espai Ermengol com era habitual, passaran a dur-se a terme a la sala Sant Domènec (Carrer de Sant Domènec, 7) a la Seu d'Urgell.

El cicle compta amb la col·laboració de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, que en fa possible la retransmissió en streaming. Pel que fa a la xerrada del dimecres 19 de maig, compta amb la col·laboració de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d'Urgell i forma part dels actes de la festa d'aquesta entitat, que el mes de gener van haver de ser suspesos. Per altra banda, l'activitat infantil del dissabte 15 de maig s'emmarca en el Dia Internacional dels Museus.

Programa del cicle:

  • Dimecres 5 de maig, a les 20:00h a Sant Domènec, conferència "Un crim passional el 1699? Josep Pesquer i la forca del Firal", a càrrec de Carmen Xam-mar Alonso.

  • Dimecres 12 de maig, a les 20:00h a Sant Domènec, conferència "La Seu d'Urgell ara fa cent anys (1921-1923", a càrrec de Daniel Fité Erill.

  • Dissabte 15 de maig, amb sortida a les 17:30h a l'Espai Ermengol, activitat familiar "La Seu d'Urgell en blanc i negre. Els carrers a través de l'objectiu", a càrrec de Pilar Aláez Gil.

  • Dimecres 19 de maig, a les 20:00h a Sant Domènec, conferència "Patrimoni festiu. Els gegants de la Seu d'Urgell", a càrrec de Lluís Obiols Perearnau i Daniel Vilarrúbias Cuadras, amb la col·laboració de la Germandat de Sant Sebastià.

  • Dimecres 26 de maig, a les 20:00h a Sant Domènec, conferència "El cementiri municipal de la Seu d'Urgell, dos segles d'història", a càrrec de Carlos Guàrdia Carbonell.

  • Dimecres 2 de juny, amb sortida a les 20:00h a l'escola Albert Vives, visita guiada "Una passejada històrica per les institucions educatives de la Seu d'Urgell", a càrrec de diferents membres de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell.

Totes les activitats presencials tenen aforament limitat i requereixen la inscripció prèvia a l'enllaç següent: agenda.laseu.cat/parlemdhistoria. La mascareta és obligatòria i es disposarà de gel hidroalcohòlic per higiene de mans del públic assistent. Totes les conferències s'iniciaran a les vuit del vespre.

En el cas de la visita guiada del dia 2 de juny, l'aforament es determinarà en funció de les indicacions sanitàries vigents en aquell moment, motiu pel qual encara no és possible fer la inscripció prèvia a aquesta activitat.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.