Ja està disponible el programa definitiu del Recercat 2021

Ja està disponible el programa definitiu del Recercat 2021 28/04/2021

Tortosa, Capital de la Cultura Catalana 2021, serà l'escenari de la dissetena edició del Recercat. Jornades de cultura i recerca local dels territoris de parla catalana, organitzada per l'Institut Ramon Muntaner, què, per segona vegada, es portarà a terme en una edició híbrida digital-presencial els dies 7, 8 i 9 de maig de 2021.

Enguany, per segon any consecutiu, la tradicional carpa es podrà visualitzar en format digital amb el cinquè número de l'APP "Publicacions IRMU" amb una edició especial del Recercat 2021. En aquest darrer número de l'aplicació s'inclourà les novetats editorials dels centres d'estudis d'entre octubre de 2020 i març de 2021; les presentacions dels pòsters de projectes dels centres d'estudis i d'ateneus; i visites virtuals a les exposicions programades per a aquesta edició. També es facilitarà l'enllaç a aquells audiovisuals programats i que estan disponibles a la xarxa.

En l'apartat d'activitats, no faltarà la tradicional taula "Patrimoni a debat: reflexions des de la societat civil", amb la col·laboració de les comissions cíviques de patrimoni del Baix Llobregat i de les Terres de l'Ebre, que aquest cop porta per títol "Els rius, vertebració i identitat", així com l'acte de presentació dels Premis Recercat i la taula de presentacions "Mosaic Recercat", que com és tradició es dedicarà a diversos projectes duts a terme pels centres d'estudis i, a més, també es podrà veure la presentació dels audiovisuals que enguany estaran dedicats a "La memòria dels refugis antiaeris".

Aquestes activitats estan previstes per portar-se a terme en format físic, però, a la vegada, també es podran seguir en directe a través del canal de Youtube de l'IRMU.

Per altra banda, en aquesta edició del Recercat també es podran visitar les següents exposicions:

  • Patrimoni contra les cordes (FedinesPV), del 4 al 18 de maig al Campus Terres de l'Ebre de la URV.

  • Plantes i gent, etnobotànica garriguenca (Centre d'Estudis de les Garrigues), del 7 al 17 de maig a la Biblioteca Municipal Marcel·lí Domingo de Tortosa.

  • La premsa del moviment veïnal (Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris), del 7 al 9 de maig a l'Arxiu Històric-Comarcal del Baix Ebre.

  • Vestits per ballar (Esbart Sant Jordi), del 5 al 30 de maig a l'edifici dels Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l'Ebre - Palau Oliver de Boteller.

  • La cultura que vivim! (Ajuntament de Tortosa), del 27 de març al 9 de maig al Museu de Tortosa.

  • Exposició dels pòsters de projectes dels centres d'estudis (IRMU), del 7 al 9 de maig al Museu de Tortosa.

Com a activitats complementàries, també es podrà visitar l'espai Recerxic, amb tallers per als més petits pensats des de la recerca local, i dues visites culturals a la Catedral de Tortosa-refugi antiaeri i a les avançades de Sant Joan

En aquest context, us recordem que seguint amb el pla d'actuació del PROCICAT l'aforament d'aquestes activitats és limitat i cal inscripció prèvia. Així doncs, fins al proper divendres 30 d'abril us podeu inscriure a cadascuna de les activitats d’aquesta edició del Recercat mitjançant el formulari següent: http://bit.ly/InscripcionsRecercat

Trobareu el programa definitiu al document adjunt a aquesta notícia.

Per a més informació: https://www.irmu.org/projects/recercat

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.