XVI Trobada de centres d'estudis i de recerca del Penedès: Pobles abandonats a la vegueria del Penedès

XVI Trobada de centres d'estudis i de recerca del Penedès: Pobles abandonats a la vegueria del Penedès 07/04/2021

Enguany, l'Institut d'Estudis Penedesencs organitza la setzena edició de les Trobades de centres d'estudis i de recerca del Penedès, que aquest 2021 proposa el tema "Pobles abandonats al Penedès", en el marc del projecte "Pobles abandonats. Una herència per al coneixement i desenvolupament del territori" (d’àmbit dels territoris de parla catalana), impulsat per l'Institut Ramon Muntaner, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana.

Aquesta trobada es portarà a terme el dissabte 17 d'abril de 2021 a partir de les 10 hores en format virtual a través de Zoom. 

La trobada està oberta a totes les persones interessades i per assistir us podeu inscriure a través del següent enllaç: http://www.iepenedesencs.org/2018/contacte3.php  

Programa (provisional)

  • 10.00h. Parlaments de benvinguda per part de Marta Verdejo Sánchez, alcaldessa d'Olivella i de Dolors Garcia Martínez, presidenta de l'IEP.
  • 10.15h. Presentació de la XVII Jornada i dels Premis de Recerca "Recercat" i del projecte "Pobles abandonats. Una herència per al coneixement i desenvolupament del territori", per part de M. Carme Jiménez Fernández, directora de l'Institut Ramon Muntaner.
  • Presentació per part d'Àngels Travé Ràfols, coordinadora de l'equip de treball de la vegueria del Penedès del projecte "Pobles abandonats" amb explicació d'alguns pobles abandonats del Garraf i de l'Alt Penedès: Jafre (Garraf), Font-rubí Vell (Alt Penedès), etc. a partir de les recerques del projecte "Noms de lloc del Penedès" de la Secció de Toponímia de l'Institut d'Estudis Penedesencs.
  • Ponències: 
    • "Pobles abandonats de l’Anoia" a càrrec de Gener Aymamí i Domingo, arqueòleg que ha publicat, entre altres, Rutes pels despoblats del Camp de Tarragona (2021). 
    • "Les vides que les pedres callen: vida i abandó de Marmellar" a càrrec de Jaume Palau Ràfols, estudiant d'Història de l'Art. Treball de recerca guardonat amb el XVI premi Mestall de l'Associació d'Història Rural (2018).
  • A continuació, col·loqui amb aportacions al projecte "Pobles abandonats" per part dels Centres d'Estudis i persones inscrites a la Trobada.
  • 13.00h. Cloenda de la Trobada amb la projecció de la pel·lícula Dins la fosca (20’) de Joaquim Sicart Bertran, amb filmacions, entre altres localitzacions, als pobles abandonats de Marmellar i Masarbonès. (Aquesta pel·lícula es podrà visionar a YouTube en obert fins el dia 23 d'abril).

L'acte es podrà seguir en directe per YouTube al canal de l'IEP

Aquesta trobada s'emmarca dins la temàtica d'Etnologia en Xarxa de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya.

A més, adjunt a la notícia podeu veure el díptic de la trobada. 

També teniu tota la informació sobre la trobada al web de l'IEP: http://www.iepenedesencs.org/2018/noticia.php?id=262 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.