L'Institut Ramon Muntaner se suma a les mostres de condol per la mort de Josep Igual

L'Institut Ramon Muntaner se suma a les mostres de condol per la mort de Josep Igual 31/03/2021

El passat dia 25 de març va traspassar Josep Igual Febrer a l'edat de 55 anys. 

Tot i que va néixer a Benicarló, des dels anys 90 es va traslladar a Amposta on va viure durant tota la resta de la seva vida. 

Josep Igual fou un prolífic escriptor benicarlando que va destacar com a escriptor de narració i prosa, especialment pels seus articles i dietaris, tot i que també fou cantautor i periodista.

Des de la joventut havia rebut diversos guardons, com el Ciutat de València de poesia l'any 1988, el Sebastià Juan Arbó de narrativa (1997), el Cristòfol Despuig de narrativa (1999), el J. M. Ribelles de poesia (2000), el Vila de l'Ametlla de Mar de narrativa (2005), el Ciutat d'Amposta (2015), el 25 d'abril de narrativa de Benissa (2018), el ciutat de Carlet de poesia (2019) i el Joan Fuster d'assaig dels Premis Octubre (2019).

En els darrers anys havia publicat Torn de nit, Retrats de butxaca, Faules mamíferes, Quaderns deltaics, Fugida en cercles, No és el que sembla i Plàncton. També Música secundària, L'incert alberg, Circ de puces i L'eternitat enamorada.

Andreu Carranza el va definir fa poc com "el millor dietarista català dels darrers anys", gràcies a obres com Incert alberg o L’eternitat enamorada.

En l'àmbit més proper, el recordem per haver participat diverses vegades a la Fira del Llibre Ebrenc, que es celebra anualment a Móra d'Ebre i que acull a tots els autors ebrencs o d'obra ebrenca.

Des de l'Institut Ramon Muntaner volem donar el nostre sentit condol pel traspàs de Josep Igual, que ha deixat una important obra en el món de la cultura. 

 

Imatge: Josep Igual participant a la Fira del Llibre Ebrenc. Font: Fons de la Biblioteca Comarcal de Móra d'Ebre.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.