L'Esbart Català de Dansaires us convida a l'exposició "Músic de tot cor"

L'Esbart Català de Dansaires us convida a l'exposició "Músic de tot cor" 30/03/2021

L'Esbart Català de Dansaires organitza l'exposició "Músic de tot cor. Joan Tomàs i Parés (1896-1967)", produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que es podrà visitar del 30 de març al 28 d'abril de 2021 a La Casa dels Entremesos (pl. Beates, 2) a Barcelona. 

A més, l'exposició compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, la Federació d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Barcelona Vella i La Casa dels Entremesos i la Diputació de Barcelona.

Aquest exposició s'emmarca en l'Any Joan Tomàs i Parés i es tracta d'una mostra que fa un recorregut per les diferents facetes en les que Joan Tomàs va destacar, donant a conèixer així la seva figura, obra i mestratge. 

El músic català, director musical de l'Esbart Català de Dansaires (1919-1920), va realitzar una important tasca de recerca i recull de cançons, danses i músiques instrumentals populars per preservar-ho i promoure-ho a patrimoni de la cultura catalana. 

L'acte d'inauguració de l'exposició es portarà a terme el dimarts 30 de març a les 18.30 hores a la sala de ball de La Casa dels Entremesos

Durant l'acte hi intervindran M. Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i presidenta de l'IRMU, i Liliana Tomàs, comissària de l'Any Joan Tomàs.

A més, l'acte serà il·lustrat amb melodies musicals d'algunes danses recollides per Joan Tomàs, interpretades pel flabiolaire Joan Gómez. Entre elles es podrà escoltar el Ball de tres parts, La Bolanguera o el Ball Cerdà, tots recollits en la missió de recerca a la Casa de la Caritat de Barcelona entre el 1926 i el 1927. També hi haurà una mostra de dansa.

L'aforament estarà limitat i cal confirmar l'assistència a l'acte mitjançant un correu electrònic a info@esbartcatala.org

L'horari en que es podrà visitar l'exposició serà de dimarts a dissabte, de 10 a 13 i de 16 a 19 hores i diumenges i festius d'11 a 14 hores.

Teniu tota la informació als webs de La Casa dels Entremesos i del Mestre Joan Tomàs: http://lacasadelsentremesos.cat/ i https://mestrejoantomas.cat/ 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.