El CEHT promou una campanya de micromecenatge per publicar l'obra "El Front Nacional de Catalunya a Terrassa (1940-1990)"

El CEHT promou una campanya de micromecenatge per publicar l'obra "El Front Nacional de Catalunya a Terrassa (1940-1990)" 24/03/2021

El Centre d'Estudis Històrics de Terrassa promou una campanya de micromecenatge per publicar l'obra "El Front Nacional de Catalunya a Terrassa (1940-1990)" de Marc Ferrer i Murillo a través de la plataforma Tot Suma.

Es tracta d'un projecte que el CEHT vol tirar endavant mitjançant la publicació de l'estudi i edició d'una obra inèdita que desvetlla quins van ser els seus i les seves protagonistes, les seves accions i la seva incidència política a la ciutat. 

El Front Nacional de Catalunya (FNC) va ser una organització política, que al llarg dels seus 50 anys d’existència, entre 1940 i 1990, va lluitar primer contra la dictadura franquista i contra la monarquia borbònica després, per l’assoliment de la democràcia, les llibertats, els drets i la justícia social, amb l’objectiu d’establir la independència de Catalunya. A Terrassa van existir, en diferents etapes, tres nuclis del FNC, als anys 40, anys 60 i anys 70.

L'estudi té l'objectiu de donar a conèixer una història global del FNC a Terrassa, una història pràcticament desconeguda tot aportant informació i documentació inèdita i fets mai publicats, mitjançant les fonts primàries (documents generats pel FNC i consulta de premsa) i la memòria oral (entrevistes a antics i antigues militants). A més, un altre objectiu és fer visible la militància de les dones i explicar quina era la seva participació i responsabilitat dins l'organització.

Arrel de la publicació d'aquest format també es proposa obrir una Col·lecció anomenada "Taifa", on tindran cabuda diferents línies d'estudi amb el mateix format.
 
Aquest treball té un cost de 4600€ (per fer front a la investigació, l'edició i la impressió de 300 exemplars del llibre). A través del Memorial Democràtic i aportacions voluntàries ja s'han aconseguit una petita part, però encara manquen 2.500€. És per aquest motiu que es necessiten més aportacions per tal que el projecte pugui sortir a la llum. Així, doncs, el CEHT cerca persones interessades que puguin col·laborar en aquest projecte. 

En cas de superar l'objectiu econòmic, els diners es destinaran al segon projecte de la col·lecció que obre una línia per visibilitzar i reivindicar el protagonisme de les dones a la història política titulat "Quitèria Tarragó Casellas. La primera regidora de Terrassa".

Podeu fer aportacions a la campanya de micromecenatge fins al 26 d'abril de 2021 a través de l'enllaç següent: totsuma.cat/1853


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.