L'Institut Ramon Muntaner se suma a les mostres de condol per la mort d'Estanislau Torres

L'Institut Ramon Muntaner se suma a les mostres de condol per la mort d'Estanislau Torres 24/03/2021

El passat dia 15 de març va traspassar Estanislau Torres i Mestres a l'edat de 93 anys. 

Fou un prolífic escriptor, veí, col·laborador del Taller d'Història Clot-Camp de l'Arpa i soci d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Va publicar el seu primer llibre el 1959. Des de llavors es va especialitzar en els temes relacionats amb la guerra civil, de la quall va ser alhora víctima i testimoni. Aquesta experiència li va permetre confeccionar llibres-reportatge que hi fan referència directament com són "La batalla de l'Ebre" o "La desfeta del Terç de Requetès de Nostra Senyora de Montserrat".

També aflora, pràcticament en tota la seva obra, el seu amor pels espais oberts i la seva afecció als viatges. En són exemples "El Pirineu" o "Indrets i camins de la Batalla de l'Ebre". A més, ell no va oblidar mai Clot, el barri on va viure molts anys, i Guinardó, on va residir la segona part de la seva vida, fet que va fer que protagonitzessin la seva obra "Entre el Clot i el Guinardó" 

L'any 1997 Estanislau Torres va se nomenat "Escriptor del mes" i dos anys després li va ser concedida la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, tant per la seva producció literària com "per l'exercici indefallent d'una catalanitat radical".

Des de l'Institut Ramon Muntaner volem donar el nostre sentit condol pel traspàs de Estanislau Torres, que ha deixat una important obra tant històrica com narrativa. 

 

Imatge: Estanislau Torres. Font: Pagès Editors. "La caiguda de Barcelona, 1939" [en línia]. https://www.pageseditors.cat/ca/la-caiguda-de-barcelona-1939.html 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.