Premi Ramon Margalef d’Ecologia 2021

Premi Ramon Margalef d’Ecologia 2021 10/03/2021

La Generalitat de Catalunya convoca una nova edició del Premi Ramon Margalef d'Ecologia.

El guardó, d'àmbit internacional, té l'objectiu d’honorar de reconèixer aquelles persones o col·lectius d'arreu del món que s'hagin distingit de manera excepcional en el conreu de la ciència ecològica.

El Premi pot ser atorgat tant a persones físiques com a persones jurídiques o a col·lectius de tot el món que hagin dut a terme una tasca rellevant en el camp de les ciències ecològiques.

La dotació del Premi és de 80.000 euros i una peça única i simbòlica en memòria de Ramon Margalef.

La data límit per fer propostes és el 28 de maig de 2021.

Podeu presentar la vostra candidatura aquí.

El professor Ramon Margalef (Barcelona, 1919-2004) fou un dels principals estudiosos i pensadors de l'ecologia, el qual va portar a terme una tasca científica i intel·lectual de primera magnitud en els camps de l'ecologia aquàtica (limnologia i oceanografia, en especial l'ecologia del plàncton) i l'ecologia teòrica.

Amb la seva tasca va contribuir de forma decisiva a la creació de la ciència ecològica moderna, fins al punt de ser-ne considerat un dels màxims exponents mundials.

Ramon Margalef fou, així mateix, dels primers ecòlegs a entendre que l'espècie humana és una més de la biosfera, dotada d'una enorme capacitat d'alterar el medi, però que depèn com les altres espècies del seu entorn natural.

Al document adjunt a aquesta notícia podeu trobar les bases del Premi. 

Teniu tota la informació del premi al seu web: http://www.gencat.cat/premiramonmargalef/

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.