El CEII presenta el manifest "Salvem el Parc d'Interpretació del Rec Comtal"

El CEII presenta el manifest "Salvem el Parc d'Interpretació del Rec Comtal" 03/03/2021

El Centre d'Estudis Ignasi Iglésias continua amb la seva tasca de protecció i salvaguarda del patrimoni i, en aquest cas, presenta el manifest "Salvem el Parc d'Interpretació del Rec Comtal".

El passat diumenge, 28 de febrer de 2021, el CEII va emetre un comunitat on demanava al Districte de Sant Andreu que es reactivés el projecte del parc d'Interpretació del Rec Comtal, ja que l'abril de l'any 2015 culminaren molts anys de treball sobre l'espai entre els carrers Palomar, Fernando Pessoa i Martin Luther King, on es troba conservat un important llegat patrimonial sobre construccions relacionades amb l'aigua:

  • Un tram important de l'antic Rec Comtal.

  • Les restes de l'antic molí de Sant Andreu.

  • El pont del molí.

  • Les restes de l'antic camí d'origen medieval que comunicava els pobles de Sant Andreu de Palomar i Santa Coloma de Gramenet.

  • Les restes més grans mai trobades de l'aqüeducte romà que portava aigua a l'antiga ciutat romana de Barcino.

Es tracta, doncs, d'un espai d’una gran importància patrimonial que permet a tots els visitants conèixer de primera mà l'entrada de l'aigua al Pla de Barcelona. En aquest sentit, el projecte promogut l'any 2015 pretenia recrear un zona verda lligada al mateix Rec Comtal i recuperar les restes arqueològiques per donar-li un paper vertebrador dins del parc.

Tanmateix, sis anys més tard el projecte no només continua aturat, sinó que ha vist la pérdua d'una part d'aquest espai.

En aquest context, des del CEII reclamen que l'Ajuntament de Sant Andreu ha oblidat completament el projecte del parc i com a conseqüència directa d'aquest fet tenim que les restes arqueològiques s'estan degradant inevitablement.

Així doncs, l'entitat ha promogut aquest manifest en el que es demana que es desencalli ja aquesta situació i que s'iniciï el projecte d'ordenació i de conservació d'aquest conjunt arqueològic abans que s'acabi de perdre del tot.

Mitjançant plafons explicatius, el Parc d'Interpretació del Rec Comtal hauria de ser un punt de referència de la història de l'aigua a Barcelona i proporcionaria una nova zona verda que beneficiària a tota la població.

Us podeu adherir al manifest mitjançant correu electrònic a: ceii.santandreu@gmail.com

Trobareu el manifest adjunt a aquesta notícia.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.