Es publica un vídeo promocional sobre l’exposició “La Vella Quaresma”, el calendari de les set cames

Es publica un vídeo promocional sobre l’exposició “La Vella Quaresma”, el calendari de les set cames 24/02/2021

El passat dijous 18 de febrer de 2021 la TV Sabadell - Vallès va publicar un vídeo promocional sobre l'exposició "La Vella Quaresma", que es podrà veure a l'aparador de l'Art del Vitrall (C. Sant Quirze) a Sabadell, del 17 de febrer fins al 5 d'abril de 2021.

L'exposició, que actualment està cedida a l'Immaterial Vallès, és fruit d'un projecte impulsat per la Fundació Bosch i Cardellach que té com a objectiu investigar i difondre el patrimoni de Sabadell i del seu entorn.

A més, l'exposició que mostrarà un total de 14 imatges del fons Joan Amades ho farà de tal manera que cada setmana presentarà dues imatges noves repartides entre les 7 setmanes en què es mantindrà l'exposició.

Durant el vídeo, el coordinador del projecte Immaterial Vallès, Josep Alavedra, i el mestre vitrialler i cofundador d'Art del Vitrall, Joan Serra, presenten les seves reflexions sobre la Vella Quaresma.

L'objectiu principal de l'exposició és reivindicar la figura de la Vella Quaresma, com la representació iconogràfica de la Quaresma. La vella es presenta amb 7 cames, amb un cistell de verdures a un braç i un bacallà agafat amb l’altra mà, que simbolitza que durant el període fins arribar a Pasqua s'evita menjar carn i cadascuna de les cames representa una setmana de la quaresma.

Es tracta d'una tradició que es manté arrelada i viva encara a l'actualitat i per mitjà d'aquesta exposició ens ajuda a reflexionar sobre la rellevància de les tradicions.

En el següent enllaç podeu visualitzar el vídeo promocional de l'exposició: https://youtu.be/9YQhF9jtluI

Teniu tota la informació sobre aquesta exposició al web de la Generalitat de Catalunya.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.