II Converses Eiximenis 2021

II Converses Eiximenis 2021 23/02/2021

El proper dimarts 2 de març de 2021, a les 18.30 hores, es portarà a terme la segona sessió de les II Converses Eiximenis que estava programada per al 31 de març de 2020, però es va haver de postposar per la situació generada per la Covid-19.

En aquest context, aquest 2021 continuem amb l'edició de les Segones Converses Eiximenis i durant aquesta segona sessió es presentarà l'estudi: "Evolució dels boscos de roure de fulla gran a les comarques de Girona", a càrrec del doctor en biologia i màster en canvi ambiental Jordi Bou, en conversa amb Lluís Vilar, professor titular de botànica de la UdG. Conduirà l'acte Narcís Vicens, doctor en biologia i tècnic del servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona.

L'estudi és un anàlisi de l'impacte i el valor dels boscos de roure de fulla gran a les comarques de Girona. Es busca desentrellar les diferències entre la zona concreta gironina en relació amb la resta del territori català. Per a les converses es plantejaran alguns temes, de manera divulgativa, com la relació entre l’abandonament dels boscos per part de l'home i el canvi climàtic, o bé les causes que portaren a l'establiment d'aquest tipus de boscos en determinades regions catalanes. 

Les Converses Eiximenis s'organitzen conjuntament entre l'Institut Ramon Muntaner, l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, la Biblioteca Carles Rahola de Girona i la Diputació de Girona i volen ser un punt de trobada a la ciutat de Girona i un espai de divulgació científica de l'àmbit humanístic i social, i convertir-se en un dels equipaments emblemàtics per al sector dels investigadors, juntament amb els centres i instituts d'estudis locals i comarcals de les terres gironines i del públic interessat en l'actualitat de la recerca i la cultura al territori més immediat.

Durant aquestes converses es presenten els estudis que han estat mereixedors de les Beques de Recerca Francesc Eiximenis, els quals es convoquen anualment des del 2017 per l'Institut Ramon Muntaner amb la col·laboració de la Diputació de Girona.

Per assistir a la sessió, cal inscripció prèvia per mitjà d'un correu electrònic a: merce@irmu.org 

Trobareu el programa complet d’aquesta activitat al document adjunt a aquesta notícia.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.