Jornada de presentació del projecte STONEWALLSFORLIFE

Jornada de presentació del projecte STONEWALLSFORLIFE 22/02/2021

L'Institut d'Estudis Penedesencs us convida a la presentació del projecte STONEWALLFORLIFE, que es portarà a terme en format virtual el dimarts 23 de febrer a les 16 hores a través de Zoom. 

Des de l'any passat, l'IEP ha col·laborat en un projecte del programa europeu LIFE Adaptació al canvi climàtic, per un contracte amb la Diputació de Barcelona. 

En aquest context, com a interessats en aquest projecte, l'IEP ha contribuït en la comunicació i difusió dels seus avanços. 

Enllaç per accedir a la presentació virtual: https://zoom.us/j/99472566832

El projecte europeu STONEWALLSFORLIFE (SW4L)

La utilització dels murs de pedra seca com una eina d'adaptació al canvi climàtic amb múltiples propòsits.

L'objectiu final i eix motivador del projecte és reparar i mantenir a llarg termini els marges de pedra seca per tal de preservar i protegir el territori, a la vegada que es cerca una integració social i un desenvolupament laboral. Però per poder arribar a aquest cal la realització d'estudis preliminars que estableixin la seva viabilitat.

Dos parcs com àrees d'intervenció del projecte europeu STONEWALLSFORLIFE (SW4L): El Parc Nacional de Cinque Terre (Itàlia) i el Parc del Garraf de la Diputació de Barcelona.

El Parc Nacional de Cinque Terre (Itàlia), forma part de la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO com a patrimoni cultural.

El Parc del Garraf forma part de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, el Pla especial del qual va ser adoptat el 1986. La zona protegida és de 12.377 hectàrees i inclou 9 municipis.

Liderat pel Parc Nacional Cinque Terre, els altres socis del projecte son: la Universitat de Gènova, la Fondazione Manarola, Legambiente, ITRB Consulting i el Parc del Garraf (Diputació de Barcelona), que ha comptat amb la col·laboració de l'IEP.

Per la seva banda, l'IEP participa amb la realització d'un estudi tècnic i científic preliminar a la zona de Can Grau al Parc del Garraf, a càrrec d'Abraham Guillén Villar i Montserrat Traver Vives (antropòlegs i biòlegs), membres de l'IEP.

Aquest estudi consisteix en una investigació cartogràfica dels murs de pedra seca de Can Grau i una Investigació socioeconòmica de la mateixa finca a nivell històric la qual cosa implica:

  • Avaluació científica del territori
  • Anàlisis social
  • Avaluació solucions tècniques de construcció, cultius, mètodes agrícoles que es prefereixin, etc.

A més d'aquesta presentació, està previst fer-ho dins l'Assemblea General de l'EGU, (EGU21) considerada l'esdeveniment més important d'Europa en matèria de geociències, aquest mateix any 2021.

Podeu estar informats sobre totes les activitats i projectes de l'IEP a través del seu web: http://www.iepenedesencs.org/2018/index.php 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.