Nou número dels Plecs d'història local, dedicat a les dones durant l’edat mitjana i moderna

Nou número dels Plecs d'història local, dedicat a les dones durant l’edat mitjana i moderna 17/02/2021

Es presenta el número 180 dels Plecs d'història local, suplement d'història local de la revista L'Avenç, editat per l'IRMU i la CCEPC, amb el dossier "Les dones als marges de la història a l'edat medieval i moderna”, coordinat en aquesta ocasió per Meritxell Ferré Baldrich (Centre de Lectura de Reus i Grup ISOCAC-URV).

El primer article porta com a títol "L'articulació local de la cacera de bruixes a Catalunya (segles XV-XVII)" i el seu autor és Pau Castell Granados (Universitat de Barcelona). El segon article té com a autor a Roger Benito Julià (Universitat de Barcelona) i el seu títol és "Àvols fembres i alcavots: la prostitució a la Barcelona als segles XIV i XV". L'autora del tercer article és Verònica Zaragoza Gómez (Universitat de València) i porta per títol "El convent de Santa Clara de Perpinyà: l'experiència de la clausura femenina en la cruïlla nord-catalana del segle XVII". L'últim article està escrit per l'autora Mireia Comas Via (Universitat de Barcelona) i està titulat "Ser vídua a la Catalunya medieval".

Per complementar el dossier, a l'apartat de Patrimoni, Cristina Simó Espinosa (investigadora i guia interpretativa de l’Ecomuseu de les Valls d'Àneu) ens parla sobre un projecte de divulgació històrica Joc de Dames. Per últim, les seccions de ressenyes i la tria de novetats donen un ampli panorama de les publicacions d'història local més recents.

Aquest número dels Plecs d'història local suplementa el número 476 de la revista L'Avenç.

Trobareu el text complet dels Plecs d'història local 180 adjunt a aquesta notícia.

Recordeu que tots els números anteriors es poden visualitzar a text complet a la pàgina web de l'IRMU: http://www.irmu.org/projects/plecs i també al web de RACO: https://www.raco.cat/index.php/Plecs.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.